L’Oficina de Català de Blanes ofereix 14 cursos per a adults durant el curs 2013-2014

catala_cursL’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística ha iniciat avui les matriculacions per al curs 2013-2014. Les diferents opcions cobreixen una àmplia oferta de cursos de català per a adults. Durant el primer quadrimestre del curs, s’oferiran 14 cursos presencials de diferents nivells: des del bàsic, que és d’acolliment lingüístic, fins al nivell superior (nivell D). També hi ha cursos de nivell elemental, intermedi i de suficiència.

D’altra banda, hi ha la possibilitat de fer cursos semipresencials dels nivells intermedi i suficiència, així com d’estudiar el nivell superior a distància. A més a més, s’expedeixen certificacions oficials per acreditar els nivells assolits i les hores de docència.

El curs passat l’Oficina de Català de Blanes va atendre 977 alumnes, dels quals 545 eren nascuts a l’estranger, 266 eren nascuts a Catalunya i 166 arreu de l’Estat espanyol, una mostra de la varietat de nivells i de les possibilitats de formació que s’ofereixen. Pel que fa als alumnes d’origen estranger, n’hi havia de nacionalitats ben diverses, sobretot d’Amèrica del Sud, però també de Gàmbia, Senegal, el Marroc, Romania, Alemanya i altres països d’Europa.

Matriculacions

Les matriculacions es faran a la Casa de la Cultura fins al 24 de setembre cada matí laborable de 9.30 a 14.00 hores, així com les tardes de dilluns, dimecres i divendres de 17 a 19 hores. Pel que fa a la ubicació de les classes, que començaran a l’octubre, se’n faran tant a la seu de l’Oficina de Català (a la Casa de la Cultura) com a l’antiga escola SAFA, a la carretera de l’Estació.

El preu dels cursos varia segons el grau de dificultat i les característiques. A més a més, hi ha reduccions del 50% i el 70% en funció de diverses situacions que es puguin acreditar. Així, poden sol·licitar reduccions del 50% del preu de la matrícula els jubilats i pensionistes, els membres de família nombrosa general i monoparental de categoria general i les persones que tenen una discapacitat reconeguda del 33% o més. D’altra banda, les persones que es poden beneficiar d’una reducció del 70% del preu de les matriculacions són els aturats, els membres de família nombrosa especial i els membres de família monoparental de categoria especial.

Els cursos començaran el 7 i 8 d’octubre, i finalitzaran el 3 i 4 de febrer de 2014, llevat del nivell D que, com que és anual i de 90 hores, començarà el 4 d’octubre i acabarà el 13 de juny. Hi haurà un segon període de matrícules per al quadrimestre febrer-juny 2014 les dues.

Per a més informació sobre cursos i horaris, es pot consultar a la xarxa: www.cpnl.cat/blanes o bé al telèfon 972 358 555 de l’Oficina de Català, situada al carrer de Jaume Arcelos número 7 i a l’adreça de correu electrònic catala@blanes.cat .