L’Ajuntament de Blanes farà un tractament sanitari a l’arbrat de l’Avinguda Catalunya, a La Plantera

arbrat_planteraL’Ajuntament de Blanes, a través de l’Àrea de Medi Ambient, aplicarà un tractament fitosanitari als arbres viaris de l’avinguda Catalunya, al barri de La Plantera. Si les condicions meteorològiques ho permeten, es farà a primeres hores del dimarts 10 de setembre, des de la 1 i fins a les 5 hores. El tram on es farà el tractament va des del número 2 fins al número 58, comprès aproximadament entre els carrers de La Plantera i Rovira i Virgili.

L’objectiu és poder eliminar una plaga molt localitzada d’insectes que afecten els arbres que hi ha plantats als dos costats del passeig central que hi ha a l’avinguda Catalunya. Una empresa externa especialitzada subcontractada per la Fundació El Vilar –que té adjudicat el servei de jardineria municipal- serà qui s’encarregarà de fer el tractament.

L’Ajuntament ha decidit dur a terme aquesta acció després que diversos veïns d’aquesta zona del barri de La Plantera han advertit durant els darrers dies sobre la presència d’aquests insectes als arbres, ja que al tenir les finestres obertes per la calor els entraven als seus domicilis. Es tracta del pugó, un insecte molt petit que xucla la saba de les plantes.

L’any passat també es va localitzar la presència de pugons als arbres de la plaça 11 de Setembre, al passeig de la Marina i al passeig de Dintre. Per aquest motiu també s’hi va aplicar aquest mateix tractament fitosanitari que es farà a La Plantera. De manera habitual, l’Ajuntament actua allí on es detecta una major incidència d’aquest animaló.

Els productes que s’utilitzaran, segons les fitxes del Registre de Productes Fitosanitaris, són de baixa toxicitat (nivell A) i està permès utilitzar-los en zones urbanes. Amb tot, es recomana que durant l’aplicació del tractament la propera nit de dilluns es mantinguin les finestres dels habitatges de la zona tancades. Més concretament, els productes que s’aplicaran són: Alfa Lipermetrin (Nº de Registre 16.398) i Metil Tiofanato 70% (Nº de Registre 15.154).

Prohibit estacionar vehicles la nit de dilluns

arbratPer donar a conèixer aquesta actuació, l’Ajuntament ha emès un ban adreçat tant als veïns com als titulars d’activitats dels carrers on s’efectuarà. En aquest ban també s’informa que estarà prohibit estacionar vehicles en el tram on es farà el tractament.

La prohibició d’estacionament serà efectiva a partir de les 10 de la nit del dilluns 9 de setembre i fins que els treballs hagin finalitzat. L’objectiu no tan sols és facilitar l’aplicació del tractament fitosanitari, sinó també prevenir qualsevol tipus d’afectació als vehicles.

En el ban signat per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, s’agraeix als veïns la seva col·laboració, i es demana a tots els afectats que disculpin les molèsties que aquesta actuació els pugui ocasionar per qüestions com ara el soroll o l’estacionament dels vehicles. Per últim, també s’indica que, en cas que les condicions meteorològiques no fossin les adequades, es modificarà el calendari previst en un principi i es traslladarà l’aplicació al primer dia en què les condicions ho permetin.