Blanes millora l’oferta de les escoles bressol amb la posada en marxa d’un servei de menjador a Ca la Guidó

Els Serveis Educatius municipals atenen les necessitats d’un total de 13 centres

L'alcalde Josep Marigó i la regidora Ssana Ramajo han visitat avui la guarderia de Ca la Guidó

L’alcalde Josep Marigó i la regidora Susana Ramajo han visitat avui la guarderia de Ca la Guidó

L’Ajuntament de Blanes, a través de la regidoria d’Educació, ja ho té tot a punt de cara a la represa del nou curs escolar 2013-2014, que començarà a les escoles bressol dilluns vinent, 9 de setembre; a primària el dia 12 i a secundària el dia 13.

En l’àmbit de l’educació infantil, a les tres llars d’infants municipals s’han ofert un total de 123 places, de les quals en queden 19 lliures per a nouvinguts i matriculacions de darrera hora que puguin haver properament, així com al llarg del curs escolar. En aquest sentit, les expectatives són positives, ja que s’espera que totes les places es puguin cobrir amb les incorporacions de darrera hora que sempre solen haver-hi, sobretot en aquest nivell educatiu.

Llar d'infants de Ca la Guidó

Llar d’infants de Ca la Guidó

A Blanes hi ha actualment tres escoles bressol públiques: a Can Borell, La Plantera i Ca la Guidó. Al centre de Can Borell el total de 49 places que s’han ofert estan actualment ocupades: 13 en Infantil-1 (nascuts l’any 2012), 16 a l’aula mixta 1-2 (nascuts entre els anys 2011 i 2012) i 20 en Infantil-2 (nascuts l’any 2011).

A la llar d’infants de La Plantera de les 41 places que hi ha disponibles n’hi ha 38 d’ocupades: 6 en lactants (nascuts durant el 2013), 14 en Infantils-1 i 18 en Infantils-2. Per últim, a l’escola bressol de Ca la Guidó del total de 33 places que s’han ofert n’hi ha 17 d’ocupades: 7 en Infantil-1 i 10 en Infantil-2.

Nou servei de menjador a la guarderia Ca la Guidó

La principal novetat que hi haurà aquest curs 2013-2014 a les escoles bressol públiques de Blanes serà la posada en marxa durant el curs d’un nou servei de menjador a la de Ca la Guidó, amb la qual cosa les tres guarderies en tindran aquest servei. Avui al matí l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la regidora d’Educació, Susana Ramajo, i la tècnica d’aquesta àrea, Laura Garcia, han visitat les instal·lacions d’aquesta llar d’infants per veure in situ les millores que s’hi ha fet. En la visita han estat acompanyats per la directora de l’escola i les dues educadores.

La guarderia de Ca la Guidó donarà servei de menjador durant aquest curs

La guarderia de Ca la Guidó donarà servei de menjador durant aquest curs

Durant aquest estiu, aprofitant l’aturada de l’activitat, s’han fet les obres de millora que calien a l’escola bressol de Ca la Guidó per posar en marxa el menjador. Amb un cost total de 4.821 euros, que han anat a càrrec de l’Ajuntament de Blanes, les ha dut a terme una empresa externa especialitzada.

Bàsicament, els treballs han consistit per un costat en l’adequació d’un dels espais perquè sigui una cuina-office, i per l’altre en l’adaptació d’una aula per reconvertir-la en menjador. Igual que funciona en d’altres centres d’aquest nivell educatiu, el menjar està preparat per una empresa de càtering externa en línia freda i el què es fa a la llar d’infants és preparar-lo per servir-ho posteriorment a la canalla. El menjador, quan estigui operatiu tindrà una capacitat per 20 menors

L’escola bressol de Ca la Guidó es va posar en marxa el curs 1989-1990 després que fins llavors només existia en l’àmbit públic la de La Plantera. Anys més tard, al curs 2006-2007, es va incorporar a l’oferta educativa municipal una altra escola bressol, en aquest cas la de Can Borell.