Blanes acull el lliurament del Premi WWF al Comitè de Pesca del Sonso


Ahir dissabte al matí la llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes tornava a estar de festa. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha ofert en aquestes instal·lacions el Premi WWF al Mèrit en la Conservació 2013 als representants del Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la Sonsera.

El Premi va ser lliurat el passat 11 de juny al conseller Josep Maria Pelegrí a Wyoming, als Estats Units, durant la conferència anual de la WWF (World Wide Fund for Nature), una de les organitzacions internacionals de conservació de la natura més importants. Per desenvolupar el Pla i establir un nou model en la gestió pesquera, l’any passat es va constituir el Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la Modalitat Artesanal de la Sonsera.

El comitè està format per representants del sector pesquer català, científics de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, representants de les ONG entre les quals s’hi compta la WWF i Greenpeace, així com la Direcció General de Pesca de la Generalitat.

Per reconèixer la tasca de tots els implicats al Pla de Gestió de la Sonsera, les diferents autoritats que han presidit l’acte han lliurat una còpia del premi als patrons Majors de les confraries de Pescadors que fan les tasques de control i gestió del sonso, així com als pescadors de les 23 barques sonseres. Entre elles també se’n compten 5 de Blanes: Hermanos Cayuela 2; Nova Sant Joan, Pare Trias, Rosa 2; i REFI.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

El patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, que és també president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Eusebi Esgleas, ha destacat que el mèrit del pla de gestió de la pesca del sonso rau en què ha trobat l’equilibri entre el respecte a la natura i la sostenibilitat econòmica.

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, qui s’ha encarregat d’obrir l’acte oficial per donar la benvinguda a tots els assistents. Per la seva banda, el conseller Pelegrí també ha incidit en aquest aspecte, defensant un sector que, en definitiva, no pot viure d’esquenes a la natura quan depèn precisament dels fruïts que li dona.

L’acte s’ha tancat de la millor manera possible tractant-se de la pesca de sonso, ja que els convidats han pogut comprovar les bondats d’aquest producte de la mar regat amb cava de Blanes.