Cloenda del II Campus Oficial FC Barcelona-Sport d’Estiu que s’ha fet a Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

El passat cap de setmana va finalitzar al camp municipal de futbol de Can Borell de Blanes la segona edició consecutiva del Campus Oficial FC Barcelona-Sport que s’ha fet durant aquest mes de juliol. L’estada esportiva s’ha acollit de nou a Blanes després que el passat mes de juny l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el director del diari Sport, Joan Vehils, van signar un conveni de col·laboració.

El Campus Oficial FC Barcelona-Sport, destinat a esportistes nacionals i internacionals, s’ha fet a Blanes de l’1 al 6 de juliol de 2013 i en aquesta segona edició hi ha hagut 110 participants (109 nois i 1 noia) de 6 a 14 anys, provinents de països prou diversos: Rússia, Mèxic, Veneçuela, Itàlia, Bèlgica, Holanda i Perú, entre d’altres, així com de diverses localitats d’arreu de Catalunya i d’Espanya.

També hi han participat 11 jugadors de Blanes, un dels quals va obtenir la seva estada de franc mitjançant un sorteig que es va fer entre els joves futbolistes del municipi, ja que aquest era un dels punts inclòs al conveni signat entre els organitzadors i l’Ajuntament de Blanes. Un altre aspecte que es recollia al conveni ha estat que tant els participants com el personal tècnic s’havia d’allotjar en hotels de la població mentre tingués lloc el campus.

Cloenda del Campus Oficial FC Barcelona

Després d’estar compartint experiències al Campus Oficial del FC Barcelona, els participants van culminar l’estada amb una jornada que va tenir lloc dissabte passat al matí al camp de futbol de Can Borell. Després de jugar un partit entre combinats, es va fer la cerimònia de cloenda, que va comptar amb l’assistència de familiars dels joves futbolistes i del regidor d’Esports Xavier Marcos.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

La cerimònia es va encetar amb una fotografia de grup de tots els jugadors acompanyats dels respectius entrenadors i personal tècnic que ha estat al seu costat durant tota l’estada. Després, tots els participants van rebre sengles objectes de record del seu pas pel campus esportiu. Ho van fer a mesura que se’ls anava cridant com a membres dels respectius equips als quals pertanyien durant el campus, formacions que s’identificaven amb el nom d’algun dels actuals jugadors del primer equip del Futbol Club Barcelona.

En total, hi ha hagut 7 equips amb els noms de Messi, Neimar, Pujol, Xavi, Iniesta (on s’hi comptava precisament la única noia que ha participat al campus, l’Aina), Piqué i Alves. Finalment, també van rebre els seus respectius obsequis els nois que juguen com a porters.

A banda del municipi de Blanes, aquest estiu el Campus del Barça també s’haurà allotjat a Amposta, Barcelona, Reus, Ribes de Freser i Tona.