Presentació al Jardí Botànic de Blanes de Les Nits de Marimurtra

La presentació s'ha fet en el mateix indret on es faran els concerts

La presentació s’ha fet en el mateix indret on es faran els concerts

Avui s’ha presentat al Jardí Botànic de Blanes l’edició 2013 de Les Nits de Marimurtra, acte que ha anat a càrrec de Jaume Dulsat, gerent de la Fundació Carl Faust, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, Joan Planells, patró de la Fundació Carl Faust i Cristina Torres, coordinadora del Costa Music Festival. Seran 10 nits en les que el Jardí Botànic obrirà les seves instal•lacions per oferir els concerts que tindran com a escenari el Templet de Linné, situat sobre el primer penya-segat de la Costa Brava.

Les Nits de Marimurtra continuen apostant per formacions musicals de proximitat, i per això enguany s’han programat actuacions de grups de Blanes i Lloret, però també s’ha buscat el suport d’artistes més mediàtics que reforcin el cartell 2013. Per altra banda, hi ha formacions que repeteixen actuació com ara Susanna del Saz, Paulinho Lemos o The Soulbug.

Com a novetat, cal destacar la col•laboració amb el Costa Music Festival que oferirà un dels seus concerts al Jardí Botànic, en el marc de les Nits de Marimurtra. Aquesta serà l’actuació inaugural de Les Nits de Marimurtra, un concert d’Elena Gadel que presentarà el seu nou disc ‘De madera’.

Jaume Dulsat ha posat l’accent en que la programació de Les Nits de Marimurtra manté el millor de l’any passat i creix en relació a alguns noms del cartell. També ha destacat la implicació d’alguns sponsors destacats que han permès aquesta millora en la programació. Pel que fa a l’oferta gastronòmica, enguany es compta amb els productes de Vineo Gastrobar, un projecte de restauració blanenc que destaca per la seva qualitat i originalitat.

Per la seva banda, Josep Marigó, alcalde de Blanes, ha defensat la població com a pol d’atracció cultural i ha destacat el paper de la Fundació Carl Faust en l’enriquiment de l’oferta lúdica i cultural de la vila malgrat els temps actuals.

Els beneficis econòmics que generin Les Nits de Marimurtra es destinen íntegrament a la consecució de les finalitats socials com són la recerca científica en general i botànica en particular, la protecció del medi natural mediterrani, de les seves especies flors, la divulgació científica i la pedagogia dels valors ambientals i científics.