La bandera gai al balcó de la façana de l’Ajuntament de Blanes

La bandera gai, avui a la façana de l'Ajuntament de Blanes

La bandera gai, avui a la façana de l’Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a la llarga llista de municipis que mostren el 28 de juny en les seves façanes la bandera de l’Orgull gai.

Després de dos anys en que l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes (PSC) ha donat llargues a l’acord de la moció presentada pel grup municipal EUiA-ICV de Blanes l’any 2010, per tal que la bandera arc de Sant Marti, fos penjada a la façana de l’Ajuntament com a mostra de suport a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull GLTB, finalment, aquest any ha estat penjada en un balcó de la façana principal.

Pas a pas s’ha arribat a fer efectiu l’acord pres. Si el 2011 la bandera va ser instal•lada a l’entrada de Blanes (rotonda dels focs), el 2012 es va aconseguir que oneges al passeig de Mar davant de Sa Palomera.

Aquest any, la moció presentada per EUiA-ICV, exigia el compliment de l’acord sense fer cap altra concessió. Malgrat la reticència del PSC, que es va abstenir en la votació i gràcies al vot favorable de CiU, emès per respectar l’acord inicial, es va aprovar la moció.