Blanes presentarà la ‘Ruta Bolaño’ al juliol, coincidint amb la Festa Major

Roberto Bolaño

Roberto Bolaño

Els representants de les principals institucions i equipaments que estan treballant des de fa mesos en l’organtizació de Bolaño a Blanes han decidit ajornar la presentació de la Ruta Bolaño, que s’havia de fer aquest proper divendres 28 de juny. La nova data que s’ha fixat serà el 23 de juliol, coincidint amb la Festa Major de Santa Anna.

Els motius que han impulsat als membres de la Comissió Bolaño a prendre aquesta decisió han estat principalment dos. Un d’ells ha estat la voluntat de donar-li la màxima rellevància possible a la presentació de la ruta Bolaño a Blanes i l’altre la possibilitat que un dels materials de suport no pogués estar a punt coincidint amb la presentació del 28 de juny. Tot i que el material bàsic que forma part de la ruta ja està enllestit (la senyalització dels llocs per on transcorre i el tríptic de mà de suport), en canvi el llibret ha patit un retard en l’acabament, per la qual cosa no hi havia la seguretat de tenir-ho a punt per la data inicialment prevista.

A l’hora de plantejar-se una nova data per a la seva presentació, entre els membres que formen part de la Comissió Bolaño va sorgir la idea de vincular la presentació de la Ruta Bolaño amb la celebració de la Festa Major de Santa Anna, de la qual l’escriptor xilè en va ser precisament pregoner l’any 1999. D’aquesta manera es va decidir ajornar la presentació per la data ja esmentada: el dimarts 23 de juliol, just el dia abans que es faci el tret de sortida del 43è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Lliurament de Premis del Ral·li Fotogràfic Infantil i Nocturn de Bolaño

Abans que es faci la presentació de la ruta Bolaño a Blanes, el següent acte previst dins el cicle d’homenatge a l’escriptor tindrà lloc al Centre Cívic de Can Borell el divendres 5 de juliol. Serà llavors quan es farà el lliurament de premis del Ral·li Fotogràfic Infantil organitzat per AFIC Blanes (Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica) amb el suport de l’Ajuntament. L’entrega dels guardons coincidirà amb la inauguració de l’exposició que inclou les instantànies premiades, així com una selecció de les que s’han presentat al concurs. La mostra es podrà visitar fins al 15 de juliol.

D’altra banda, el diumenge 14 de juliol a les vuit del vespre tindrà lloc al Banc dels Músics del passeig de mar de Blanes una nova activitat del cicle d’homenatge: Nocturn de Bolaño. El seu nom està relacionat amb el títol d’un dels llibres de l’escriptor, Nocturno de Chile, i s’encetarà amb una lectura de poemes de Bolaño a càrrec de diversos rapsodes.

La segona part de l’activitat consistirà en la projecció del documental Roberto Belano: Patinant per la pista de gel, del cineasta blanenc Jaume Pujadas. El nom del documental s’inspira no tan sols en l’alter ego de Bolaño, Arturo Belano, sinó també en el títol de la primera novel·la que va escriure amb clares referències a Blanes: La pista de hielo. Per últim, la vetllada nocturna es tancarà amb una actuació musical.