El Club de Vela Blanes guanya per cinquena vegada consecutiva el Campionat de Catalunya

El passat dissabte dissabte i desprès de 36 enfrontaments la classificació del Campionat de Catalunya per Equips va quedar encapçalada pels equips de Blanes-1 i Blanes- 2 del club de Vela Blanes, empatats a 6 punts, seguits de Masnou-1 amb 5 punts i de L’Estartit-1 amb 4 punts. Donada la impossibilitat de que 2 equips del mateix club s’enfrontessin en la final del Campionat de Catalunya de Clubs per equips, va ser Blanes-1 (guanyador de l’enfrontament particular amb Blanes-2) qui es va enfrontar al següent classificat en una final al millor de tres. Amb dues regates n’hi va haver prou  perquè el Club Vela Blanes demostrés la seva superioritat i guanyes per cinquena vegada consecutiva aquest Campionat de Catalunya. El segon classificat va ser Club Nàutic el Masnou i el tercer el Club Nàutic L’Estartit.

En total, 16 equips van acudir a la cita d’Empuriabrava, que representaven la participació de 48 regatistes dels millors clubs de la classe: C.N. Llançà (2); C.V. Fluvià La Gola (2); C.N. L’Escala (2); C.N. L’Estartit (2), C.N. Port D’Aro (1), C.V. Blanes (5) i C.N. El Masnou (2). La regata va estar fortament marcada per la situació meteorològica que des d’un primer moment es va veure com a molt complicada pel diumenge coincidint amb l’arribada d’una profunda depressió, de manera que el Comitè organitzador va aprofitar el vent estable de llevant que regnava a la badia de Roses per donar per acabat el campionat en tan sols una jornada.

Es dóna la circumstància que el Club de Vela Blanes ha guanyat de forma consecutiva les darreres cinc edicions del campionat de Catalunya per equips. El 2004, en el Club Nàutic Cambrils, en Borja Garcia, l’Adrià Codinachs i en Marc Subirà, en una final molt apretada  contra el Club Nàutic el Masnou es van fer amb el primer dels campionats. L’any següent i sota l’organització del Club Nàutic Estartit, l’equip del C.V. Blanes amb l’Adrià Codinachs, en David Gayango, l’Aleix Subirà i en Marc Subirà es van proclamar campions de Catalunya 2005, per segon cop consecutiu i ho van fer en la final també davant del Club Nàutic el Masnou. L’any 2006 el campionat no es va organitzar. L’any 2007 el club organitzador va ser el Club Nàutic Port D’Aro i el guanyador, l’equip de Club Vela Blanes -1 (David Gayango, Aleix Subirà i Marc Subirà) davant de l’equip Club Vela Blanes-2 (Albert Codinachs, Jaume Todó i Sergi Rodiera). L’any 2009 tampoc es va organitzar i ha estat el 2010 quan Blanes s’ha fet amb la cinquena, en aquesta ocasió, l’equip ha estat el format per l’Albert Codinachs, en David Gayango i l’Aleix Subirà , que per una nova norma de l’organització, no es va poder enfrontar en la final a l’equip Blanes-2 del Marc Subirà, l’Adrià Codinachs i en Jaume Todo, segon a la classificació, i ho va haver de fer contra el tercer, com era d’esperar, un altre cop el Club Nàutic El Masnou, relegat aquests darrers anys a ser l’etern sub-campió.