Manifestació a Blanes en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades


Aquest matí s’ha fet a Blanes una caminada – manifestació en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades a l’ensenyament. Aproximadament han participat unes 400 persones, una part dels quals són nois i noies.

mani_educacio-1Precisament, un grup d’escolars han obert la marxa, que ha començat ala cruilla del passeig s’Abanaell amb el carrer Mercè Rodoreda. La mojoria portaven la samareta groga que llueix el símbol de les retallades en l’educació.

La protesta, que en tot moment ha transcorregut per la vorera del Passeig s’Abanell sense pertorbar el trànsit de vehicles, ha compatat amb el suport de les associacions de pares de diversos col·legis de la ciutat, la coalició ecosocialista ICV-EUiA i grups de joves. També, han participat un grup de persones que resideixen a Sant Feliu de Guixols i que han portat la seva propia pancarta.

Durant la camina s’han difós diversos lemes a favor de l’ensenyament públic, laic i contra les retallades, la massificació d’alumnes a les aules i la privatització de l’ensenyament. També, s’ha demanat la supressió de la LOMCE i s’ha defensat el model educatiu d’immersió lingüística a Catalunya.

En arribar la manifestació al passeig de mar (banc dels músics), s’ha llegit el manifest de la concetració, que Blanesaldia va publicar el passat dimarts i que es por consultar en aquest enllaç.

mani_educacio_2