Operatiu a Blanes per rescatar un jove que va quedar atrapat en les roques de la platja de s’Abanell

Foto: Policia local de Blanes

Foto: Policia local de Blanes

Un jove va ser rescatat ahir dissabte a Blanes sa i estalvi després que s’ha activat un nombrós operatiu d’emergència que s’ha allargat durant unes dues hores. Els fets van passar a la tarda, als rocalls que hi ha a la platja del tram final del Passeig de S’Abanell, a la zona de càmpings de la població.

A les 17:45 hores la policia local de Blanes va rebre una trucada feta des del Càmping Bellaterra, alertant que un jove havia quedat atrapat als rocalls de reforç que hi ha a la platja de s’Abanell i, immediatament, es va activar el protocol d’emergència. L’operatiu va mobilitzar tres camions dels Bombers de la Generalitat (dos del parc de Lloret i un d’Hostalric), 10 agents de la policia local, dos ambulàncies del SEM, efectius dels Mossos d’Esquadra i un helicòpter dels Bombers que, finalment, no va ser necessari que intervingués.

Foto: Policia local de Blanes

Foto: Policia local de Blanes

El jove -José Manuel R.V., de 16 anys i veí de Blanes-, va quedar atrapat quan se li va caure l’encenedor i el va anar a buscar sota la roca. Va entrar per un forat que hi havia i quan ha volgut sortir per un altre extrem, es va quedar atrapat sense poder anar ni cap endavant ni cap endarrere. A més, tant una de les cames com el coll li van quedar doblegats, de manera que no podia sortir del lloc pels seus propis mitjans.

Foto: Policia local de Blanes

Foto: Policia local de Blanes

Després que inicialment els agents de la policia local de Blanes i dels Bombers de la Generalitat han intentat rescatar el jove amb els mitjans de què disposaven i van veure que no era possible fer-ho amb seguretat, s’ha requerit la presència d’un camió amb ploma.


Ha estat amb el seu ajut que s’ha pogut aixecar la pedra, que pesava uns 200 kg., i alliberar el jove, que va ser atès pels sanitaris que es van desplaçar al lloc dels fets.

Tot i que el noi no presentava cap ferida greu, va ser traslladar a l’Hospital Comarcal de Blanes per fer-li una revisió a fons. L’operatiu de rescat va finalitzar pels volts de les 20 hores.