La Mina d’Or de Tordera acollirà la plataforma logística de l’empresa Kave Home

Tal com va anunciar recentment l’empresa Kave Home, que pertany a la marca Julià Grup, ha escollit Tordera per construir-hi les noves instal·lacions logístiques de la seva firma de mobles i decoració per a la llar.

Per fer-ho possible, des de fa tres anys, l’Ajuntament de Tordera a través de les àrees d’Alcaldia i Urbanisme, conjuntament amb els propietaris i representants de la marca, han coordinat els treballs per desenvolupar el procés urbanístic del sector de la zona de la Mina d’Or, per tal d’adequar les instal·lacions del centre logísitic a la normativa urbanística que regula la Generalitat de Catalunya.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El macrocomplex logístic de Tordera ocuparà 90.000 metres quadrats a l’antiga zona de l’empresa Torho i suposarà una inversió de 70 milions d’euros.

L’empresa ha informat a través d’un comunicat que la construcció de les instal·lacions es completaran en dues fases:

Els primers 50.000 metres quadrats és construiran en una primera etapa que finalitzarà previsiblement durant el primer trimestre del 2023, amb una inversió de 45 milions d’euros. En la segona fase es construiran els 40.000 metres quadrats restants, amb un cost de 25 milions d’euros.

El centre Kave home de Tordera comptarà amb la instal·lació solar a la coberta més gran de Catalunya, amb 50.000 plaques.

Aquest sistema aconseguirà que el consum energètic funcioni íntegrament mitjançant plaques fotovoltaiques amb la certificació BREEAM (un certificat internacional que mesura el grau de sostenibilitat dels edificis).

A més, a banda de la plataforma logística, el macrocomplex inclourà també un centre de recuperació de reciclatge i una àrea d’R+D. Kave Home també va anunciar que el projecte permetrà la creació de 150 llocs de treball inicialment.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, valora molt positivament l’arribada d’aquesta nova activitat al municipi, que referma Tordera com un punt estratègic al territori per a la implantació d’empreses del sector logístic.

L’alcalde ha posat de manifest la feina feta per l’ajuntament els darrers anys per tal que dues empreses capdaventeres en els sectors de la moda i el mobiliari com son Inditex i Kave Hove hagin apostat pel municipi i que dues empreses internacionals afincades a Tordera des de fa anys com son Suntory i Decotec treballin per ampliar les instal·lacions existents.

Fotos: Ayuntamiento de Tordera