El Mundial de Fitness de Santa Susanna tindrà un impacte econòmic a la població al voltant d’1 milió d’euros

Santa Susanna tornarà a convertir-se per uns dies en la capital planetària del Fitness. Serà durant la primera setmana del mes de novembre arran de la celebració del Congrés Mundial de la International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) que es farà el dia 3; i del Campionat Mundial que es farà del 4 al 8.

L’elit mundial d’aquest esport es congregarà a Santa Susanna per obtenir la millor classificació i pujar al pòdium. En aquest mundial només poden competir els atletes seleccionats per les diferents federacions de cada país. Es tracta de 199 federacions internacionals que competiran amb més de 2.500 atletes d’arreu del món.

Si a aquesta xifra s’hi afegeixen els més de 500 jutges, delegats federatius i convidats oficials, el nombre de persones acreditades per a aquest esdeveniment serà de gairebé 3.000.

Per primera vegada a la història de la IFBB, les cinc categories del Fitness, masculí, femení, junior, sènior i màster, competiran en una mateixa seu i campionat.

Congrés de la IFBB

El Congrés Mundial de la IFBB de Santa Susanna coincideix amb el 75è aniversari de la Federació Internacional. De moment, hi ha acreditats 90 països. El 2019, el congrés es va celebrar a la localitat de Fujairah, als Emirats Àrabs Units; i el 2018 a Xian, a la Xina. Aquest esport té un gran nombre d’aficionats i de practicants.

Dades econòmiques

Tant el congrés com el Campionat del Món tindran per a Santa Susanna un impacte econòmic de més d’un milió d’euros. Hi ha 3.000 reserves en hotels del municipis que representen al voltant de les 16.000 pernoctacions.

Més enllà de l’impacte econòmic, aquest esdeveniment també significarà un impuls a la imatge i coneixement de Sant Susanna gràcies a la difusió mundial que en aquesta mena d’esdeveniment generen els milions de post amb vídeos, fotografies i comentaris que es distribueixen a través de les xarxes socials.