Preocupació entre el pagesos de Santa Susanna per la pèrdua de terreny agrícola que proposa el nou POUM

Vídeo TV3

En relació a la informació emesa al Telenotícies Comarques i al Telenotícies Vespre de TV3 del 18 d’agost, sota el títol genèric “Pagesos de Santa Susanna temen que el nou POUM els deixi sense feina”, l’Ajuntament de Santa Susanna ha emès un comunicat per aclarir alguns aspectes rellevants que poden arribar a confondre l’opinió pública.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La millor manera de fer-ho és aportant dades objectives corresponents al POUM 2018. Són les següents:

1.- La superfície del terme municipal de Santa Susanna és de 12.482.014 m2.
2.- El 21,17% és sòl urbà; el 0,29% és espai que el POUM contempla com a urbanitzable i el 78,54% es qualifica com a NO urbanitzable.
3.- De tot aquest 78,54% hi ha un 1,70% d’espai agrícola que la planificació considera –de cara al futur– «susceptible d’activitats compatibles».

Segons l’Ajuntament, això no té res a veure amb el contingut de la informació que parla de «pagesos envoltats de comerços i hotels», de «pagesos desprotegits» o que «el nou pla urbanístic els condemna de mort». Una mirada per a la història recent de Santa Susanna permet observar que:

1.- És dels pocs municipis turístics que no ha sucumbit a la pressió de l’especulació urbanística.
2.- És dels pocs municipis turístics que ha preservat, protegit i impulsat el seu sector primari (agricultura) del qual n’ha fet bandera.
3.- Tant és així, que el municipi forma part de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera que persegueix donar continuïtat al camp i posar en valor el territori.

Vídeo TV3

L’Ajuntament sempre ha treballat en benefici de l’interès general, és a dir, de la ciutadania de Santa Susanna i de la preservació del medi natural. L’horta forma part de la història i de l’activitat econòmica del municipi i és un símbol que defineix Santa Susanna com un poble que sap fer compatible l’activitat turística amb un entorn de camps de conreu i medi forestal privilegiat.

L’Ajuntament no considera just que a través d’un mitjà de comunicació tan influent com és TV3 es desenfoqui la imatge i el treball del municipi a favor del medi ambient i del sector primari.

Informació emesa per TV3 el passat 18 d’agost