Tordera endureix la vigilància als contenidors de residus i posa en marxa la segona fase de la campanya de civisme

Ajuntament de Tordera

Coincidint amb el període d’estiu, l’Ajuntament de Tordera incrementa la campanya de civisme al carrer i endureix la vigilància a contenidors. Recentment, s’han instal·lat elements informatius als fanals amb els missatges de la campanya, que vol incidir especialment, en la cura de l’entorn i de les persones.

També s’ha fet una nova bustiada a les urbanitzacions per fer arribar el contingut íntegre de l’ordenança de civisme i convivència.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En paral·lel, des del Consistori es posa fre a les actituds incíviques a través de la campanya de control a les illes de brossa mitjançant un equip d’informadors que serà a peu de contenidors durant els mesos de juliol i agost. Aquests informadors, a banda d’assessorar sobre recollida selectiva, també controlaran que els ciutadans facin bon ús dels contenidors soterrats i llencin les escombraries dins dels contenidors. Aquesta campanya va de la mà del control de les càmeres de seguretat a les illes.

Des de l’agost de 2020 s’ha detectat prop de 500 incidències incíviques, s’han identificat i obert 300 expedients d’infacció i s’ha sancionat 257 persones. La regidoria de Medi Ambient, també ha informat que a banda de les càmeres de vigilància actuals a les illes de Terra Brava i Mas Mora, també es posen en marxa els propers dies les noves càmeres a Sant Daniel, Àgora Parc i Les Farreres.

Finalment, l’Ajuntament també incrementarà la neteja viària mitjançant l’acord arribat amb la Fundació Aspronis i la incorporació de nous plans ocupacionals.

Ajuntament de Tordera

Conscients de què l’origen de l’incivisme i la insolidaritat es troba generalment en mancances socioeducatives de les persones, les línies d´actuació prioritàries a desenvolupar en un pla de millora de la convivència cívica han de ser les orientades cap a la prevenció, la formació i la reeducació. Com a complement d’aquest treball proactiu, però, era necessària també la definició d’accions més contundents de cara als mesos d’estiu i la creació formal d’un marc normatiu i sancionador que permetés concretar i corregir de manera específica aquells comportaments que pertorben la convivència ciutadana.

L’ordenança municipal de convivència i civisme de Tordera neix com a resposta a una necessitat, demanda i voluntat explícita de la ciutadania, que vol dotar-se de millors instruments per garantir el dret a conviure dins els principis del respecte, la tolerància, la seguretat, la salubritat i la sostenibilitat ambiental.