En funcionament a Pineda l’ampliació del Consultori Local de Poblenou i el mòdul per a l’activitat de la Covid-19

Les obres al Consultori de Poblenou han permès crear dues noves consultes i s’han executat sense afectar l’activitat del centre

El passat 13 de maig es va posar en funcionament el mòdul prefabricat que acollirà la realització de proves PCR de Covid-19 a de Pineda de Mar, millora que se suma a l’ampliació del Consultori Local de Poblenou, que es va posar en marxa a primers de maig.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquest mòdul, que forma part de la campanya impulsada pel CatSalut i l’Institut Català de la Salut (ICS) de posar mòduls als centres d’atenció primària que presenten més dificultat d’espai, està situat en un pàrquing proper al CAP Pineda i concentrarà la realització de PCR a persones amb sospita de COVID-19.

Aquesta activitat es feia fins ara a l’Hotel Promenade, que havia cedit les seves instal·lacions a l’ICS. La represa de l’activitat de l’establiment hoteler, amb l’arribada de la temporada d’estiu, ha anat lligada a la posada en funcionament del mòdul.

Les obres, amb un pressupost de 71.572 euros, han anat a càrrec de l’Ajuntament de Pineda de Mar, donat que el centre és de titularitat municipal.

Les obres al Consultori Local de Poblenou, que forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Pineda de Mar, van començar a principis de febrer i s’han allargat durant dos mesos. Durant aquest temps s’ha ampliat la zona de consultes i s’ha renovat l’Àrea d’Atenció a l’Usuari. Els treballs han permès crear dues noves consultes en un centre que fins aleshores en tenia 9, a més d’habilitar un nou espai de treball per als professionals de la Unitat d’Atenció a la Ciutadania.

Durant el temps que han durat els treballs, han conviscut les obres amb l’activitat assistencial del centre. Per aquest motiu es van organitzar les obres en dues fases, fet que va permetre que l’activitat programada funcionés amb normalitat.

Fotos: Institut Català de la Salut