Calella tindrà contenidors intel·ligents el 2021 amb l’objectiu de conèixer el nivell de reciclatge

Ajuntament de Calella

Calella posarà en marxa aquesta iniciativa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que finançarà el projecte amb una partida de 190.000 euros.

Calella aposta per la implantació de la tecnologia en el procés de reciclatge dels ciutadans del municipi. Els contenidors intel·ligents arriben per conèixer les taxes de reciclatge i estimular la labor ecològica als consumidors; serviran per optimitzar la recollida selectiva dels residus per poder tenir estadístiques del volum o tipus de deixalla que es depositen als contenidors. 

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

En el futur aquestes estadístiques podran servir per graduar l’impost de recollida d’escombraries i residus, de manera que un reciclatge excesivament deficient podria ser penalitzat amb un impost més elevat i, en canvi, rebaixar-lo en les zones o barris on els contenidors determinin nivells elevats d’un reciclatge correcte. Tot plegat, amb el control dels centres que tractin els residus.

Twitter Ajuntament de Calella / @calellaesmes

A més, l’Ajuntament de Calella complementarà aquesta tasca amb la de renovació dels contenidors que hi ha actualment al municipi. Per tant, la ciutat de Calella comptarà amb dispositius totalment renovats ja que els nous contenidors intel·ligents tindran un funcionament diferent.

Els ciutadans de Calella, per poder fer un seguiment més exhaustiu i garantir la funció necessària dels contenidors intel·ligents, s’hauran d’identificar a l’hora d’anar a llançar la deixalla. Aquest nou sistema bloquejarà les tapes dels dispositius escollits i només es podran desbloquejar a través d’una targeta física i personal que tindran els usuaris, o a través del mòbil.

Ciutats com Barcelona o Manresa també faran un pas endavant en la millora del procés de reciclatge amb la implantació d’aquests contenidors. Altres com Girona ja compten amb aquest nou procés per