La plaça de les Mèlies de Pineda ja compta amb els 25 nous exemplars de mèlia

Imatge dels treballs de sustitució dels arbres

  • Els arbres que s’han tallat havien estat plantats l’any 1955

La Plaça de les Mèlies de Pineda ja té els 25 nous exemplars de mèlia, un cop la setmana passada es van tallar alguns dels arbres més vells que tenia la plaça. La mèlia és l’arbre que ha estat tradicionalment plantat en aquesta plaça però cal substituir-lo periòdicament, ja que la degradació interna que pateixen el tronc i les branques poden produir caigudes i accidents.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que els arbres que s’han substituït estaven podrits per dins segons els informes tècnics. També ha dit que algunes branques de gran pes havien caigut ocasionant incidents amb els cotxes aparcats. Xavier Amor ha dit que ”entén que alguns veïns estiguessin preocupats mentre es feien els treballs de tala però era necessari”.

Els arbres que s’han tallat havien estat plantats l’any 1955, i que per tant, segons els tècnics havien superat àmpliament el termini de permanència segura a la via pública. L’Ajuntament de Pineda continuarà el procés de substitució d’arbres en mal estat, sempre en grups d’unes vint-i-cinc mèlies per any, fins a completar totalment la replantada.