Naturalistes del Montnegre i la Tordera s’associen per conèixer, difondre i defensar el patrimoni natural

Presentació de l’Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera al Centre Cultural de Pineda de Mar, el dimecres 8 de juliol

Una vintena de biòlegs, ambientòlegs, geòlegs, geògrafs i, en definitiva, apassionats de la natura de diversos municipis de l’Alt Maresme, la Selva Marítima i el Baix Montseny van reunir-se el dimecres 8 de juliol al Centre Cultural de Pineda de Mar per a constituir l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

L’objectiu de l’entitat naixent és conèixer, difondre i defensar el patrimoni natural del Massís del Montnegre i la conca de la Tordera, entenent que les dues unitats físiques són d’un enorme interès naturalista, complementari i íntimament relacionat.

Els fundadors consideren que en aquest territori es troba a faltar una veu que defensi els valors i el patrimoni natural, així com els serveis ambientals que ofereix la natura.

Els esdeveniments posteriors a la tempesta Glòria -amb la regeneració del delta de la Tordera- i el temps de confinament -amb un ressorgiment de la natura- han estat els catalitzadors d’una iniciativa que es veia com una necessitat des de fa temps.

L’entitat vol erigir-se com un referent en la recerca a nivell local, així com una eina de difusió d’aquest coneixement, i s’ofereix a col·laborar amb les administracions per a millorar la gestió del territori.

L’Associació és oberta a la participació de totes aquelles persones interessades en la natura i l’àmbit territorial que l’ocupa, així com a la col·laboració amb les entitats del sector que comparteixen objectius semblants.