El socialista Joan Mercader tornarà a ser alcalde de Malgrat de Mar gràcies a un pacte amb JxCat

Vídeo de la roda de premsa que han ofert avui els portaveus del PSC, Joan Mercader, i Junts per Catalunya – Malgrat Ens Mou, Jofre Serret

Joan Mercader (PSC) tornarà a ser el nou alcalde de Malgrat de Mar, gairebe dos anys i mig després de la moció de censura del quatripart (Junts X Malgrat, CiU, ERC y CUP), que es va presentar l’1 de febrer de 2017 arran de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i que va enviar Mercader a l’oposició.

Des de llavors Carme Ponsa (JXM) ha sigut l’alcaldessa de la població. Però el PSC, que tenia sis regidors va aconseguir vuit en les eleccions municipals del passsat 26 de maig. També, la formació que lidera Serret no es fia de JxM y ha preferit deixar de banda el quatripartit -que sumaba majoria absoluta-, i pactar amb el PSC. Els vuit regidors socialistes i els dos de Junts X Catalunya també asseguren la majoria absoluta. 

Segons informa Ràdio Palafolls, «el pacte inclou que Malgrat continuarà a l’Associació de Municipis per la Independència i que es respectarà la independència de cada partit en les decisions que creguin convenient, sobretot les relatives a temes de país, on les dues formacions xoquen ideològicament».

Ministerio del Interior / Resultats de les eleccions municipals a Malgrat de Mar