Santa Susanna rebrà 550.000 € dels FEDER per a projectes culturals i de formació turística

Can Ratés / Ajuntament de Santa Susanna

Els fons europeus permetran habilitar la Masia de Can Ratés per poder-hi impartir graus superior i mitjà d’FP especialitzats, i fer-hi l’escola de música.

Santa Susanna rebrà dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) un total de 550.000 euros per a projectes relacionats amb la formació reglada en matèria de turisme, lleure i medi natural; i per condicionar camins i rutes de muntanya, torres de guaita, entre altres.

Ara bé, la inversió més important, de més de 276.000 €, servirà per rehabilitar la Masia de Can Ratés perquè aixoplugui estudis de graus superior i mitjà de Formació Professional especialitzada. En concret, acollirà el Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turístiques; el Grau Mitjà d’Activitats Eqüestres; i el Grau Mitjà de Guia en el Media Natural i de Temps de Lleure. També serà la seu de l’Escola de Música.

La implantació d’aquests graus de Formació Professional donaran a Santa Susanna un nou impuls en l’àmbit de l’ensenyament especialitzat en activitats que tenen a veure amb el lleure, la natura i les indústries turístiques.

Els fons FEDER es gestionen a través de la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat i han estat impulsats pel Consell Comarcal del Maresme a través del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona-Maresme. A la comarca li han correspost un total de 1.193.915,88 euros de cofinançament FEDER, i la meitat d’aquests fons han vingut a Santa Susanna.

La Masia de Can Ratés és un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL); és a dir, és un element catalogat i protegit. Això significa que qualsevol obra de condicionament, habilitació o rehabilitació que s’hi faci ha de respectar els elements patrimonials que hi ha. Aquest criteri va ser el que es va seguir quan es va rehabilitar la Torre. Els treballs aniran a càrrec d’una empresa especialitzada.