Pineda de Mar demana a Foment l’estudi de solucions estables pel front marítim

Ajuntament de Pineda de Mar

El darrer temporal marítim s’ha endut molta sorra de les platges de Pineda de Mar tot i que no ha afectat greument al passeig marítim. Pineda emplaça al Ministeri de Foment a realitzar un estudi en profunditat per cercar solucions definitives.

El darrer temporal que ha afectat el litoral català durant les festes de Setmana Santa ha tornat a deixar importants destrosses en el front marítim de diverses localitats costaneres, entre elles Pineda de Mar. La força del mar i les ones ha fet desaparèixer molts metres de platja i ha provocat danys al passeig marítim. Conscients que es tracta d’una problemàtica recurrent que afecta de manera repetida a diversos municipis de la costa, l’Ajuntament de Pineda de Mar ha remès una carta al Ministre de Foment José Luis Ábalos per buscar una solució més estable i efectiva de les que ara es duen a terme.

Fins ara la protecció del front marítim es basa en la col·locació de més sorra a les platges, però amb el seguit de temporals que pateixen les localitats afectades i els seus efectes, no es veu com una solució definitiva. Per aquest motiu la carta enviada al ministre emfatitza en la idea de realitzar un estudi en profunditat de la zona, conèixer les causes de per què algunes platges pateixen més i d’altres menys d’aquests temporals, i buscar solucions més estables i efectives per minvar els efectes de les llevantades.

A la carta l’Ajuntament de Pineda ha volgut deixar clar que l’estudi de solucions no ha de ser només per a la costa de Pineda, sinó que ha de comptar amb altres municipis de la zona amb la mateixa problemàtica.

Dos anys del temporal que va destruir el Passeig de maresmenc

Tot i el temporal de mar que ha patit la costa del Maresme durant aquesta Setmana Santa ha deixat algunes destrosses al passeig marítim, no són comparables a les destrosses produïdes pel temporal de desembre de 2016. En aquella ocasió la força de les onades no només van engolir les platges, sinó que van arribar a destruir un bon tram de carril bici entre la Riera de Pineda i la Platja dels Pescadors.