Important disminució dels delictes a Tordera durant el primer semestre de 2018

Policia Local de Tordera

Després d’una reducció del 13 % en el número de fets delictius durant l’any 2017, les dades del primer semestre de 2018 en comparació amb el mateix període de l’any anterior evidencien que la situació segueix millorant.

La segona fase de càmeres de videovigilància i la bona tasca de les diferents patrulles de Policia Local han permès reduir en un 24 % el nombre de fets delictius durant el primer semestre de l’any 2018.

Si entrem en xifres més detallades, s’han reduït el nombre de robatoris en habitatge en un 28%. Aquesta reducció és més evident al nucli urbà coincidint amb la instal·lació de càmeres de videovigilància. Cal destacar també que els robatoris amb violència i intimidació s’han reduït en un 35 % aquests primers mesos de l’any.

Un dels aspectes pendents a millorar respecte les dades de 2017 era el de furts. En aquest sentit, les mesures adoptades han donat els seus fruïts i durant el primer semestre de 2018 hi ha hagut una reducció del 16 %. També hi ha una reducció important, d’un 26 %, de furts al mercat dominical.

Aquesta disminució d’un 24 % dels fets delictius a Tordera contrasta amb la de ciutats com Barcelona on durant el primer semestre de l’any hi ha hagut un augment del 20 %. Aquestes bones dades comparatives ja es van produir l’any 2017 amb una disminució del 13 % a Tordera mentre que arreu del país va haver-hi un augment del 4 %.

Des de la Policia Local es confia seguir reduint la xifra de fets delictius en els propers mesos gràcies, entre d’altres coses, a la propera instal·lació de 10 càmeres de videovigilància més i amb la creació de la segona patrulla d’urbanitzacions.