Els terrenys municipals de Palafolls a la zona d’Inditex es posaran a subhasta

Anunci de l’Ajuntament de Palafolls a la parcel·la en venda / Foto: JFG

La sessió plenària celebrada ahir per la nit a la casa consistorial de Palafolls, un dels punts en l’ordre del dia era conèixer com estava la situació i els criteris de valoració del sector 36 “Serra Vallplana”, parcel·les 1 i 2, on l’Ajuntament va rebre, de la reparcel·lació de la zona d’Inditex un 10% tal i com indica la llei del sòl.

En total són uns 16.000 m2, que el mateix consistori, va posar a la venda amb un preu de mercat que i que estava valorat amb 240 euros el m2, previ a l’esclat de la crisi econòmica.

Per un primer moment es van valorar diferents opcions, si es venia el solar tot complet o es dividia en parcel·les de 1000 m², una opció que va quedar deserta de ofertes. Les xifres de venda han anat a la baixa, durant aquests últims anys arribant actualment en els 90 euros el m2.  Actualment si que hi ha una oferta formal, per part de una empresa d’Aragó que treballa per Inditex i que esta relacionada amb el transport, i l’aparcament de camions, que estaria interessada amb adquirir el terreny.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, va explicar que tot i que existeixi l’oferta seriosa per part de l’empresa, no es podrà vendre directament, i s’haurà de realitzar una subhasta publica. Durant el ple, Agustí va explicar com han valorat el cost  dels 90€ en m².

Des de el soci de govern, Juan Andrés Osorio (ICV), es va comentar que mantindre un preu tant elevat com els 240 euros el m2 no té sentit, que es perdrien inversions que són necessàries i que s’han de aprofitar els recursos econòmics.

El sisè punt de l’ordre del dia va ser aprovada per els vots a favor del PSC I ICV i els vots en contra dels grups de l’oposició PP, ERC i CIU.

Text: Radio Palafolls