Neix a Malgrat de Mar Murmuris, festival de música independent amb concerts de qualitat en espais únics

Ajuntament de Malgrat de Mar

La regidoria de Cultura de Malgrat de Mar va presentar ahir el Festival Murmuris, que es farà el 20 i 21 de juliol a la població. Un festival allunyat dels grans esdeveniments de masses d’estiu, i que vol oferir qualitat musical en un entorn únic.

Murmuris comptarà amb l’actuació de sis grups de l’escena independent nacional i internacional: Hailey Beavis, Birds are Indie, Nico Roig, Lydia Cole, Young Forest i Ciaran Lavery. 

«Murmuris vol ser un oasi musical dins el panorama actual de l’oferta cultural que hi ha durant l’estiu a les poblacions del voltant». Així ho ha dit el regidor de Cultura, Paco Márquez, durant la presentació d’aquesta nova proposta al Parc del Castell. Márquez ha dit que «vol ser un festival que prioritza la qualitat musical i l’entorn. L’entorn és tan important com la música que s’hi ofereix».

Es farà a la plaça Xesco Boix -divendres 20 de juliol- i al parc del Castell -dissabte 21 de juliol. El regidor de Cultura ha definit Murmuris «com un fill del Festival Fempop», que es va estrenar també a Malgrat al novembre dins la proposta cultural d’Arrela’t, i que va tenir una molt bona acollida de públic. 

Márquez ha explicat que Murmuris «arriba per quedar-se com un element més de l’oferta cultural de Malgrat de Mar, una aposta per la cultura de qualitat i de proximitat». Amb aquest format, segons Márquez, es recupera la música en directe que contempla el Pla d’Acció Cultural de l’Ajuntament. 

Lieven Scheerlink i Mabel Alonso, de Son Canciones, han explicat que els músics que vindran a Malgrat de Mar «saben connectar molt bé amb el públic en concerts de petit format i distància curta». Al cartell de Murmuris podrem veure la cantant escocesa Hailey Beavis; el trio de Coïmbra Birds are indie i el català Nico Roig, que segons Scheerlink «té el do de fer plorar de riure el públic». 

El dissabte 21 de juliol i al parc del Castell podrem veure la cantant de Nova Zelanda Lydia Cole; el cantant irlandès Ciaran Lavery i per tancar el festival la banda madrilenya Young Forest. 

El pressupost de Murmuris està al voltant dels 11.000 euros.