L’Ajuntament de Palafolls crea una aplicació mòbil per emetre misatges i rebre incidències

Ajuntament de Palafolls

L’Ajuntament de Palafolls va presentar ahir dimecres 21 de febrer la seva aplicació mòbil Viu Palafolls amb dos objectius:

1.- Establir una eina de comunicació directa entre consistori i ciutadania per tal de donar

compte i resoldre diferents tipologies d’incidències que es poden donar al municipi
2.- Posar a l’abast dels ciutadans/es la informació pública, l’agenda del municipi, les notícies d’última hora, així com alguns dels recursos més sol·licitats a nivell ciutadà com són la instància genèrica, el calendari fiscal, entre d’altres.

Viu Palafolls es tracta d’una iniciativa més del consistori per aprofitar el potencial que ofereixen les noves tecnologies per acostar la informació als ciutadans/es . No cal perdre de vista que els dispositius mòbils són cada cop més una eina i un recurs que permet arribar tant a la gent adulta com a als joves i a la gent gran.

Viu Palafolls és una aplicació gratuïta que es pot descarregar per Google Play i App Store.

A banda de l’apartat estrella d'”Incidències”, l’aplicació també compta amb tota la informació referent a agenda i esdeveniments, la localització i descripció dels espais d’interès cultural i la ubicació i telèfons d’interès.

Ajuntament de Palafolls

La comunicació d’incidències

Viu Palafolls compta amb un apartat de comunicació directa amb el consistori amb l’objectiu de resoldre amb eficiència les incidències relacionades amb la via pública i l’incivisme. Així el ciutadà podrà a partir d’ara donar compta amb geolocalització, descripció i imatges de:

. desperfectes en carrers i voreres
. escombraries i neteja viària
. incidències en el mobiliari urbà
. incidències en la mobilitat
. incidències en l’enllumenat de la via pública
. incidències en parc i jardins
. incivisme i seguretat

Cada incidència creada generarà avisos de la seva evolució al ciutadà que l’ha comunicat amb la finalitat de mantenir-lo al dia de la seva gestió i resolució.

Aquesta mateixa possibilitat estarà operativa al web municipal per tal de fer arribar aquest nou canal de comunicació a tots els ciutadans/nes de Palafolls.

Altres recursos

Cal també destacar el potencial de l’aplicació mòbil Viu Palafolls pel que fa a la consulta de les activitats de l’agenda o a la possibilitat de gestionar diferents tràmits com és la reserva del Molí d’en Puigvert, les sol·licitud de cessió i lloguer d’equipaments o la inscripció als diferents recursos com tallers, presentacions, festivals, etc. Per tal de fer part d’aquestes gestions caldrà que l’usuari/ciutadà utilitzi l’IdCat mòbil.

Recordem que l’IDCAT mòbil és un mecanisme d’identificació i signatura electrònica orientat a la ciutadania i basat en l’enviament d’una contrasenya d’un sol ús al mòbil. Es pot utilitzar per a identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu (no cal instal·lar res).

La voluntat del consistori és que l’aplicació mòbil Viu Palafolls sigui permeable i vagi evolucionant. Així, per tal de ser una eina àgil, s’adequaran els recursos a les estacions de l’any i a les campanyes informatives. Cal recordar que www.palafolls.cat continuarà sent la matriu informativa municipal.