Veïns de Malgrat van entorpir el ple per exigir que es reposi la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament

Ajuntament de Malgrat

La sessió plenària de l’Ajuntament de Malgrat de Mar es va viure ahir enmig d’una forta tensió després que un grup de ciutadans que assistien entre el públic amb banderes espanyoles van increpar i interrompre constantment els regidors.

L’ambient tens es va començar a viure mitja hora abans al carrer quan un grup de ciutadans cridats a través de les xarxes socials es van concentrar a l’aparcament de darrera l’església i van traslladar-se fins a les portes del consistori just en els minuts previs a l’inici del ple. Els crits eren de “Yo soy español”, “Viva España” o “Queremos la bandera”, en referència a que es pengi la bandera a la façana de l’Ajuntament.

Malgrat que es van anar debatent i aprovant tots els punts del ple, l’ambient tens es va respirar al llarg de tota la sessió fins el punt que l’alcaldessa va decidir fer un recés de 10 minuts als volts de les 9 del vespre. La sessió es va reprendre i en el torn de precs i preguntes la regidora del PP, Ana Vega, va instar l’alcaldessa a complir la llei i penjar la bandera d’Espanya al balcó de l’Ajuntament.

Els retrets van ser creuats entre la regidora Vega i la portaveu del govern, Neus Serra. Serra va replicar dient que «governar per a tothom no és qüestió només d’una bandera». Va retreure a la regidora del PP que titllés de «covard» l’alcaldessa, a la persona que representa a tots els malgratencs. La portaveu del govern va destacar que el fet de retirar la bandera no era només per una qüestió d’identitat sinó per tot el que va passar l’1 d’octubre i el fet d’haver posar en joc la democràcia. Segons Serra, la senyera és la bandera constitucional que representa a tots els malgratencs.

Cliqueu a sobre de la imatge per escoltar les declaracions de la regidora Neus Serra

Un cop acabat el ple, en què hi havia una forta presència policial, els regidors de l’equip de govern van ser increpats i insultats. A més, els regidors del PDeCAT van ser agredits físicament pel carrer, segons han denunciat a través de les xarxes socials.

Condemna del l’equip de govern

El govern municipal, format JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha condemnat a través d’un comunicat, que ha fet públic l’alcaldessa, Carme Ponsa (JXM), els fets ocorreguts en el ple d’anit i després un cop acabada la sessió.

«Des del govern condemnem fermament els fets ocorreguts ahir al vespre durant la sessió plenària que em vaig veure obligada a suspendre per les constants interrupcions d’una part del públic assistent i tmabé condemnem els incidents posteriors una vegada suspès el ple», ha manifestat l’alcaldessa. «El ple ens representa a tots i a totes i és un espai obert de diàleg. Governem per a tothom i respectem totes les manifestacions mentre siguin pacífiques i cíviques», ha afegit.

Text: Ona Malgrat