La Diputació avança els diners pendents per acabar la passera de Palafolls

Foto: Blanesaldia

Abans del proper 20 d’abril, la Diputació de Barcelona pagarà a l’Ajuntament de Palafolls una part del deute que manté la Generalitat amb el consistori. D’aquesta manera, Palafolls rebrà uns 338.000 euros dels que té pendents de cobrar de l’administració catalana.

En concret es tracta de dues partides; una corresponent al deute pendent corresponent a la subvenció de la llar d’infants de l’any passat. L’altra partida que es rebrà seran uns 130.000 euros pendents d’una subvenció per la passera del barri St. Lluís.

Segons el govern local, amb aquests diners pendents es podrà donar sortida a les obres de la passera que ha d’unir el centre de Palafolls amb el barri de Sant Lluís de manera peatonal. Aquests 460.000 euros que avançarà la Diputació són part del més d’un milió i mig que deu la Generalitat a Palafolls. Recordem que la Diputació ha arribat a un acord amb la Generalitat per avançar part dels deutes que l’administració catalana té amb els Ajuntaments.

El consistori palafollenc, a més, rebrà uns 240.000 euros de la liquidació dels impostos estatals. Cada any, l’Estat avança als ajuntaments part dels impostos que recull, i acabat l’any es regularitza. Feia uns anys que el balanç era negatiu, i era l’Ajuntament qui havia de retornar diners. Amb la liquidació de l’any 2010, però, l’Estat haurà de transferir més diners al consistori,

Aquests diners es sumen al Pla d’Ajust Pressupostari aprovat per l’Ajuntament i que ha d’aportar 1,3 milions d’euros per pagar factures endarrerides als proveïdors. Aquest pla està pendent de l’aprovació per part del govern espanyol.

Text: www.radiopalafolls.cat