La taula de treball sobre el Delta de La Tordera es reunirà aquest dijous a Malgrat

Foto: Xavier Pou

Malgrat de Mar acollirà la primera reunió de la taula de treball sobre el Delta de La Tordera, que tindrà lloc aquest dijous 8 de juny a les 9:30 h a la sala polivalent del Centre Cultural.

Aquesta taula té com a objectiu redactar un pla d’actuació integral de recuperació del Delta de La Tordera, de la Platja de la Conca i de la Punta de La Tordera, així com de la platja d’Abanell de Blanes. L’Ajuntament de Malgrat va aprovar per unanimitat la creació d’aquesta taula de treball en el ple ordinari del mes de març.

La proposta de creació d’una taula de treball té com a objectiu redactar un pla d’actuació integral de recuperació del Delta de La Tordera, de la Platja de la Conca i de la Punta de La Tordera, així com de la platja d’Abanell de Blanes. La iniciativa contempla que aquest pla proposi quines han de ser les accions que s’han de portar a terme per retornar l’equilibir al Delta de La Tordera i les platges, així com que coordini les figures de planejament i protecció conjunta d’aquest espai natural.

La proposta aprovada preveu que la taula de treball hi hagi representació dels ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera i Palafolls, així com de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Direcció General de Costes de la Generalitat, la Demarcació de Costes de l’Estat espanyol a Catalunya, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, l’Observatori de la Tordera, entitats mediambientals i els propietaris dels càmpings afectats a banda i banda del riu.

Delta de la Tordera

La proposta de creació de la taula afirma que un grup d’experts ha estudiat el què succeeix al Delta i conclouen en diferents solucions estructurals per arranjar el problema de la pèrdua de sorra de la platja i que suposen canvis de gestió i actuacions en la zona del Delta. Com que les diferents mesures que es proposen des de l’àmbit científic afecten a diferents administracions, municipis i propietats, la taula de treball vol ser un espai de trobada on coordinar accions, mètodes i finançament de les actuacions.

La proposta de la taula de treball manifesta que “l’actual situació de degradació i pressió constant dels actors públics i privats sobre l’espai deltaic fa necessari la planificació conjunta i territorial de l’espai, la coordinació de les actuacions, així com les accions de sensibilització natural i, en definitiva, la potencial recuperació de les funcions del Delta”.