Les obres de construcció de l’escullera a la zona de càmpings estaran enllestides a final de maig

Ajuntament de Malgrat de Mar

La demarcació de Costes a Catalunya ha confirmat que les obres de construcció de l’escullera a la platja a la zona de càmpings, afectada pels temporals d’aquest hivern, estaran enllestides cap a final del mes de maig.

La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà i el de platges, Miquel Àngel Ruiz, s’han reunit amb tècnics de Costes i del consistori malgratenc per visitar les obres. Abans d’enllestir les obres de l’escullera es començarà a fer la regeneració de la sorra.

Les obres de construcció de l’escullera van començar fa dues setmanes. La passada setamana, en una visita d’obres, la demarcació de Costes va confirmar que les obres -que paga el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient- van a bon ritme i que la previsió és que l’escullera estigui feta abans de l’inici d’estiu. Tècnics de Costes han explicat que es construeix una escullera perpendicular al Camí de la Pomereda, que quedarà a la mateixa alçada del vial i coberta de sorra, per la qual cosa inicialment no suposarà un impacte visual.

També han detallat que abans d’acabar de fer l’escullera s’iniciaran els treballs de regeneració de la platja amb sorra procedent del port esportiu del Masnou. La idea és fer un dranatge selectiu de la bocana del port, on s’acumula sorra que dificulta la navegabilitat dels vaixells. Des de Costes, s’ha insistit que la Llei d’impacte ambiental permet extraure aquesta sorra.

Les obres de construcció de l’escullera i la regeneració de la sorra de la platja les porta a terme l’empresa Acciona i tenen un cost d’1,1 milions d’euros.

Per la seva part, la regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, ha explicat que les obres que ha de portar a terme l’Ajuntament per arranjar el Camí de la Pomereda, afectat també pel temporal, començaran un cop s’enllesteixin els treballs de l’escullera i la regeneració de sorra. Aquestes obres tindran una durada de 2 mesos, aproximadament. L’Estat deixarà aquest tram de camí malmès compactat amb sauló i l’Ajuntament assumirà la resta de treballs per arranjar-lo.

Fotos: Ajuntament de Malgrat de Mar