El conseller Comín manifesta que l’Hospital de Calella es mereix inversió el més aviat possible

Ajuntament de Calella

Ahir al matí, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, acompanyada d’una representació del Consistori i alcaldes/ses de poblacions veïnes, van rebre al conseller de Salut, Toni Comín, i al director de Servei Territorial de Salut de Girona i Gerent de Cat Salut Girona, doctor Miquel Carreras.

L’alcaldessa ha volgut agrair la sinceritat del conseller en relació a les inversions: «Agraeixo que el conseller reconegui que els deutes d’anteriors mandats no van permetre fer inversions durant el període 2011-2015». Així mateix ha destacat que el conseller s’hagi compromès davant dels alcaldes en invertir a l’Hospital Sant Jaume de Calella: «L’Hospital de Calella és un dels quatre hospitals del conjunt de Catalunya que mereix un tractament el més ràpid possible, ja que el seu dèficit estructural i el seu infrafinançament és molt elevat».

Durant la reunió amb els alcaldes s’ha volgut destacar que l’Hospital de Calella no atén només als ciutadans de les poblacions veïnes sinó també cal tenir en compte els 6 milions de pernoctacions que sumen en total durant la temporada turística. Els alcaldes han tingut la oportunitat de expressar-li al conseller algunes de les seves inquietud i traslladar-li demandes. Comín ha explicat que la propera setmana es presentarà el Pla Nacional d’Urgències amb l’objectiu que tots els ciutadans puguin accedir al servei mèdic que necessita qualsevol dia i a qualsevol hora.

També ha explicat que, pel que fa a les futures inversions l’objectiu del Departament de Salut és ser equitatiu, i ara que tornen les inversions s’ha de fer una mirada de país i veure quines són les necessitats del conjunt de Catalunya. Per això va manifestar que és molt necessari un diàleg institucional amb el món local, per arribar a uns criteris de priorització que indiqui en l’ordre en que han d’anar aquestes futures inversions.

El conseller va dir que «Calella és un dels hospitals de Catalunya que necessita inversió més urgentment i no pot esperar».

A més, s’ha compromès a anunciar aquest any la inversió en l’Hospital de Calella: «Durant l’any 2017 s’ha de poder concretar amb tots els territoris i arribaran els compromisos concrets de cara al futur més immediat».

La visita a l’Hospital Sant Jaume de Calella ha posat fi a la trobada amb el conseller Comín, que ha mantingut una reunió amb el Consell Rector i posteriorment una reunió amb el Comitè d’Empresa.