El PP de Pineda reclama el trasllat al Polígon dels tres centres islàmics

Els regidors del PP Diego Sánchez i Xavier Zarco / Foto: Radio Pineda

El grup municipal del Partit Popular ha demanat «el trasllat dels centres islàmics de Pineda de mar al Polígon Industrial o als afores del municipi». En el ple municipal celebrat el passat dijous, el regidor pinedenc i president del PP del Maresme, Diego Sánchez, ha demanat al govern del PSC que sigui «rigorós amb la comunitat islàmica» i ha denunciat queixes de veïns que viuen a prop, especialment del centre de culte del carrer Vallès de Poblenou.

 

En el torn obert de paraules del Ple, el regidor popular Diego Sánchez va dir que hi ha veïns que s’han queixat que «els centres no compleixen els horaris establerts i s’hi fan activitats que no són addients». Per això, Sánchez va insistir que cal «traslladar els tres centres islàmics que hi ha al municipi, al Polígon Industrial».

Per la seva part, el Coordinador de l’Àrea de Qualitat de Vida, Santiago Macip, va dir en el ple que tenen constància d’algunes queixes de veïns al barri del Carme, però que «són escasses». En el cas de Poblenou, Macip va explicar que han mediat perquè no hi hagi conflictes de convivència amb els veïns del centre islàmic.

En el debat, el regidor del PP, Diego Sánchez va reiterar que hi ha queixes de veïns perquè «a la mesquita de Poblenou s’hi han fet funerals» i va dir textualment que aquest centre «no té perquè tenir un mort a dintre».

El Coordinador de l’Àrea de Qualitat de Vida, Santiago Macip, va respondre al regidor del PP dient que, «legalment una mesquita pot estar dins el nucli urbà i fins i tot, la legislació sobre serveis funeraris permet que el cos d’un difunt pugui estar dins d’un local o d’un habitatge per fer la vetlla». Segons Macip «va ser una situació puntual, informada per la Policia i de menys d’una hora, que és autoritzable».

Santiago Macip va demanar al regidor del PP que es llegeixi «la Llei de serveis funeraris». Segons va dir Macip, «custodiat el fèretre pels serveis funeraris, el poden desplaçar d’un lloc a l’altre, abans que vagi al Marroc». Tot i això, el regidor Macip va dir que l’equip de govern ha parlat amb els responsables de la mesquita «perquè intentin evitar una situació similar», en el futur.

Text: Radio Pineda