Condemnen a un any de presó a una parella enxampada robant als camps de Malgrat

El jutjat penal número 1 d’Arenys de Mar  ha condemnat a 1 any de presó i a 8 dies de localització permanent a  una parella que va ser enxampada robant, a plena llum del dia, als camps del Pla de Grau de Malgrat de Mar.

Els fets es remunten al 6 de desembre del 2010, quan gràcies a la col·laboració ciutadana, la policia local de Malgrat van sorprendre la parella quan intentaven fugir amb una furgoneta, amb eines i material sostret dels camps de conreu.

 

Entre el material interceptat per la policia hi havia aixetes de regadiu, varetes metàl·liques utilitzades pel regadiu, una bateria de vehicle, un bidó de gas-oil i ferralla.

La sentència dóna per fet que la parella van entrar a 4 finques diferents aquella tarda  i que van robar per valor d’uns 450€. A més, reconeix que els dos processats estaven en tractament de desintoxicació amb metadona i que aquella tarda estaven sota el síndrome d’abstinència.

La sentència, a la que ha tingut accés RP,  condemna als dos per un delicte continuat de furts i per robatori amb força sobre les coses. Cap dels dos té antecedents computables, pel que no hauran d’ingressar en un centre penitenciari, tot i que sí serà computable de cara a nous delictes.

Aquesta sentència ha estat ben rebuda pel pagesos de la zona de la Tordera. El president de la Cooperativa agrícola de Blanes, Agustí Robert, afirma que la sentència podria dissuadir als qui es dediquen a robar als camps de la zona creient-se impunes.

Text: Radio Palafolls

A banda de l’any de presó, els condemnats hauran de pagar les costes del judici i indemnitzar als pagesos afectats pels danys ocasionats.