El govern de Malgrat decideix ajornar les obres de l’avinguda Barcelona fins el 2 d’octubre

Ajuntament de Malgrat de Mar

Les obres d’urbanització que donaran continuïtat a l’avinguda de Barcelona des del carrer d’Ausiàs March començaran el proper 2 d’octubre, segons ha anunciat avui ell govern municipal, JXM, ERC, PDeCAT i CUP.

Les obres d’urbanització de l’avinguda de Barcelona es van adjudicar el 22 de desembre a l’empresa COPCISA. Dies després, el 4 de gener, es va signar el contracte per un valor d’1.492.378,09 euros. Està previst que les obres durin tres mesos.

La regidora d’Urbanisme i Obra Pública, Mireia Castellà (JXM), ha justificat que s’ha ajornat l’inici de les obres fins al mes d’octubre per problemes tècnics  i per no entorpir la temporada turística. Segons Mireia Castellà, «la primera setmana del nou govern municipal es va descobrir que hi havia un problema amb el projecte».

Mireia Castellà ha manifestat que «es va fer un replanteig, que no es va signar, perquè van detectar uns problemes a l’hora de fer-ho». Castellà ha detallat que sobre el terreny es va detectar que «el projecte contemplava unes afectacions sobre diferents propietats, que no havien d’estar incloses».

Confluència del carrer Ausias March amb l’Avinguda de Barcelona

Aquest error en el projecte s’ha produït perquè l’empresa que el va redactar ho va fer tenint com a base no un estudi topogràfic sinó el cadastre, que és menys precís. Aquest problema, segons ha relatat Mireia Castellà, ha comportat tot un retard en l’inici de les obres. Davant d’aquest fet, el govern municipal ha pres la decisió de no iniciar ara les obres per no provocar problemes de mobilitat durant la temporada turística.

Mireia Castellà també ha exposat que totes els parts implicades estan d’acord a ajornar l’inici de les obres i ha subratllat que ha estat una decisió «consensuada». La regidora d’Urbanisme ha afegit que aquest ajornament de les obres no suposarà cap sobrecost. En aquest sentit, Mireia Castellà ha afegit que l’Ajuntament reclamarà a l’empresa redactora del projecte per aquest error.