Curs a Palafolls per aprendre a conrear un hort ecològic

Ajuntament de Palafolls

Aquest proper dissabte 18 de març, l’Àrea de Medi Ambient i Món Rural de l’Ajuntament de Palafolls organitzen un nou curs per aprendre a conrear un petit hort ecològic, ja sigui per als horts municipals o bé per a la teva casa.

El curs explicarà com i quan preparar la terra, sembrar i plantar, com regar, què fer per lluitar contra les plagues i les males herbes o com fer les millors rotacions per treure el màxim rendiment de la terra.

El curs, que comença a les 9h del matí, constarà de 4 hores. Les dues primeres per  a la part teòrica, que es farà a la sala de plens de l’Ajuntament, i les altres dues, de pràctiques, que es faran als horts municipals de St. Genís de Palafolls.

Ajuntament de Palafolss

La formació anirà a càrrec de l’agricultor ecològic Àlex Hervàs. El curs és gratuït, però cal apuntar-se prèviament a l’Ajuntament abans del dia 15 de març. Podeu formalitzar la inscripció a través del telèfon (93 762 00 43) o per correu electrònic bassaivo@palafolls.cat

Just fa un any es va fer un curs similar, amb bon èxit de participació tant d’adjudicataris d’horts municipals com de particulars interessats en aprendre el funcionament bàsic d’horts ecològics.

Recordem que l’Ajuntament ha habilitat 55 horts urbans ecològics a St. Genís de Palafolls. Alguns d’aquests horts estan destinats a persones amb necessitats especials. Cada adjudicatari paga 60€ l’any i s’entreguen per 2 anys prorrogables.

Aquests horts només poden  conrear-se amb criteris totalment ecològics, sense fitosanitaris ni adobs químics, i els productes agrícoles resultants de cada parcel·la seran per autoconsum, prohibint la seva venda explícitament en el reglament.

Si esteu interessats en disposar d’alguna d’aquestes parcel·les, podeu posar-vos en contacte amb l’Ajuntament de Palafolls.