L’equip de govern de Malgrat, molest per les formes de la visita del delegat del govern a la població

El delegat del govern, Enric Millo, amb l’alcadessa Carme Ponsa (a l’esquerra) ahir al Cami de la Pomereda / Ajuntament de Malgrat

La portaveu de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Neus Serra, ha expressat el malestar de l’equip de govern (JxM, PDeCAT, ERC i CUP) per «les formes» de la visita d’ahir del delegat del govern espanyol, Enric Millo, a la zona del Camí de la Pomereda, afectada pels darrers temporals.

En aquesta visita, Enric Millo va anunciar la inversió d’1,1 milions d’euros que preveu la construcció d’una escullera. El nou govern expressa el malestar per «fer l’anunci d’una obra d’aquesta magnitud sense preguntar ni facilitar els informes que, des del consistori, s’han demanat».

L’Ajuntament ha demanat al govern espanyol que es faci un estudi de l’impacte mediambiental que pot tenir la construcció de l’escullera sobre el delta de La Tordera. El govern també es queixa que la Delegació del Govern va informar una hora abans a l’alcaldia de la visita d’Enric Millo a Malgrat.

Enric Millo, va visitar ahir la zona del Camí de la Pomereda afectada pels darrers temporals. LLavors va anunciar una inversió d’1,1 milions d’euros. A més, Millo, acompanyat de la cap de la demarcació de Costes de l’Estat, Maria Toledano, va anunciar que les obres per arranjar els desperfectes començaran la setmana vinent i que estaran enllestides en tres mesos, aproximadament.

La regidora Neus Serra, ha dit que saben que es tracta de «donar resposta a una situació d’emergència i s’ha d’actuar amb celeritat, però no pot ser que el consistori s’assabenti de la presència del delegat del govern espanyol en el darrer minut i amb un marge de temps molt escàs».

A més, també ha expressat el malestar per l’anunci d’unes obres d’aquesta magnitud i, en aquest sentit, ha dit que des del consistori volen saber «quines connotacions pot tenir aquesta acció pel que fa al delta de La Tordera, per exemple» i «en què consisteixen exactament les accions».

També ha volgut destacar que «això no vol dir que ens hi oposem, però tot i que la situació d’emergència i la llei permeten que es facin aquest tipus d’actuacions sense projecte i sobre la marxa, no volem trobar-nos sorpreses. Creiem que s’hauria de fer un esforç per anar de la mà i les actuacions que s’han fet fins ara que no han estat en aquesta línia».

Neus Serra ha explicat que la voluntat del govern era que la visita que es fes «propiciés un espai de trobada per poder resoldre dubtes i poder plantejar qüestions que havien quedat en incògnita.  Per això, traslladarem aquest malestar formalment i demanarem una trobada d’urgència, ja que en cap cas el que volem és paralitzar les actuacions que s’hagin de fer, perquè volem que quan arribi la temporada d’estiu això estigui resolt», ha afegit Neus Serra.