Els professors d’un institut de Calella han passat la nit al centre

Una quinzena de professors de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella han passat la nit al centre educatiu com una mesura de protesta contra les retallades en l’àmbit de l’educació per part del Govern de la Generalitat.

 

Amb sacs i mantes, sense calefacció, han fet nit a les aules del centre educatiu, després d’acordar diferents punts en una assemblea. Durant la nit han rebut la visita d’altres mestres i membres de la comunitat educativa. Han aprofitat per fer debats sobre la reforma laboral o cap a on va la Unió Europa. Consideren que la UE està portant a terme polítiques d’austeritat agressives i antisocials que fins i tot critica el Fons Monetari Internacional.

Els docents de l’Institut Bisbe Sivilla qualifiquen d’escomesa contra l’educació les retallades que han arribat al 40% menys del que es gastava al 2008. Manifesten que això ha fet augmentar el nombre d’alumnes per aula i les hores lectives dels professors. Consideren que això pot acabar amb el lloc de treball de 3 o 4 docents d’un total de 70, tal i com ha explicat Ramon Font, professor d’aquest centre.

Els professors asseguren que a Calella es vol ampliar una línia d’ESO a l’escola concertada, cosa que qualifiquen de negoci. I ho contraposen a la retallada de servei a l’educació pública. Per tots aquests motius els professors han passat la nit a les aules de l’institut, sumant-se així a una convocatòria de protesta a diversos centres del país.

Text: Radio Calella