La Fàbrica Llobet-Guri de Calella acollirà la nova Escola Salicrú

Avui la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat a Calella aspectes del projecte de la nova Escola Salicrú, que s’intalarà a la Fàbrica Llober-Guri de la població. Aconseguir aquest centre d’educació infantil i primària de dues línies és una reivindicació històrica de la comunitat educativa, tal i com ha recordat l’alcaldessa de Calella.

Montserrat Candini ha explicat que entre els mesos de juliol i novembre de l’any passat un equip d’arquitectes de l’Ajuntament, la Generalitat i GISA van treballar per donar forma a l’avantprojecte. L’alcaldessa ha destacat que el procés per desencallar el nou edifici per a l’escola s’ha agilitat molt perquè no es tracta d’una obra nova sinó d’arranjaments, adequacions i reformes importants de la zona de la Fàbrica on s’instal·larà la nova escola Salicrú. Les obres començaran al 2014 i tindran un cost aproximat de 5 milions d’euros.

 

Els treballs duraran entre 15 i 20 mesos. La consellera, Irene Rigau, ha indicat que aquesta és la primera obra del seu departament que anuncia i que suposarà la transformació de tota la planta baixa de la Fàbrica Llobet, amb l’enderroc de la nau central. El seu accés principal serà pel carrer Sant Pere. La nova ubicació forma part d’una reorganització perquè els centres educatius quedin a prop els uns dels altres, amb els estalvis que això comporta. Candini considera que la Fàbrica Llobet- Guri és l’emplaçament idoni per acollir aquesta escola. El nou Salicrú ocuparà una superfície de girebé 4.000 metres quadrats i tindrà 2.300 metres quadrats de pati, pista i espais lliures.