La residència d’avis Can Comte de Tordera col·labora en un estudi sobre l’alzehimer

Un equip d’investigadors de la facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona  i de la Universitat Oberta de Catalunya, s’han desplaçat a la residència Can Comte de Tordera per  fer un estudi amb un grup  de residents  amb l’objectiu d’avaluar la memòria semàntica  de la persona que pateix l’alzheimer.

L’estudi es divideix en dues feses: la primera, anomenada Eye traking, consisteix en identificar a la pantalla d’un ordinador un seguit d’ imatges corresponents a objectes  i accions. Quan l’objecte ha estat identificat s’ha de prémer un timbre. La importància d’aquesta prova és que l’aparell registra els moviments oculars de la persona i permet identificar la rapidesa i el grau de comprensió i d’aquesta manera es pot determinar el nivell de dificultat que presenta a l’hora de reconèixer  la paraula/acció.La segona fase de l’estudi és una entrevista personal per avaluar el grau de deteriorament cognoscitiu de la persona.

A la prova hi han participat dos grups de residents, un com a grup de control (sense deteriorament cognitiu)  i un grup objecte de l’estudi.

Per poder realitzar l’estudi, la llar d’avis Can Comte ha comptat amb el vistiplau dels residents i/o dels seus familiars.