Calella presenta la nova maquinària de neteja

Aquest passat divendres 4 de març, a la Riera Capaspre, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el gerent de la UTE RSU Calella, Albert Manduley, el director de la zona Catalunya d’Urbaser, Jordi de Pineda, i el gerent de l’Arca del Maresme, David Domingo, han presentat la nova flota de maquinària de recollida de residus i neteja viària.

El passat 1 de maig es va signar el nou contracte amb la UTE (Unió Temporal d’Empreses) Urbaser/Arca del Maresme. La maquinària, però, no ha pogut ser presentada fins ara degut a la complexitat en la producció i la singularitat de molts dels mitjans. Les nova maquinària suposa una millora dels vehicles, aportacions metodològiques com els contenidors mòbils per suprimir la recollida porta a porta i millores de gestió, com ara l’app per a la gestió d’incidències i suggeriments.

L’app suposarà una nova via de comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament que permetrà fer arribar al consistori les possibles incidències que es puguin detectar al carrer.

No només s’aplicarà a incidències relacionades amb la neteja sinó que permetrà al ciutadà fer arribar tot tipus d’avisos i/o suggeriments.

A través de l’app, l’usuari podrà enviar fotografies a través de la geolocalització i fer un seguiment de l’estat d’incidència enviada. L’aplicació passarà a formar part de les eines dels treballadors del consistori que juntament amb els ciutadans seran els ulls de la ciutat. L’app es podrà descarregar gratuïtament a través de Google Play i l’Apple Store pròximament.

Ajuntament de Calella

Ajuntament de Calella

A la presentació s’ha ensenyat també el nou disseny de retolació que incorporaran les màquines. La nova flota portarà la imatge de “calellaésmésneta” i el número de telèfon del civisme. El telèfon del civisme (93 766 21 87) té com a objectiu que el ciutadà es pugui dirigir al consistori en cas de trobar alguna incidència.

La nova flota incorpora una furgoneta més amb aigua calenta a pressió, un camió de 3.500 kg per a recollir estris i bosses al carrer, dos tricicles elèctrics i 4 contenidors mòbils.

A més, s’han substituït les màquines més antigues per noves màquines més modernes i eficients, com és el cas de la renovació de dos escombradores, així com els vehicles elèctrics, que milloren la sostenibilitat.

Increment d’efectius

El nou acord també inclou l’increment d’efectius respecte a l’any anterior, especialment a les tardes amb pròrroga de servei de les 19.00 fins a les 23.00 h en temporada alta i reforços d’un equip d’actuació immediata en dos torns diferents de matí i tarda. A més, per tal de millorar la recollida de material que no es pot dipositar als contenidors, es desdoblarà el servei de deixalleria mòbil que fins ara era de cinc tardes a la setmana, de 17.00 a 19.00 h, i a partir d’ara s’incrementa els matins de dilluns a dissabte de 10.00 a 12.00 h.

Properament es canviaran tots els contenidors de superfície i es continuaran posant tancaments per a embellir els nuclis de contenidors. A més al llarg dels 12 anys del contracte es crearan nous nuclis de contenidors soterrats.