Calella modernitza el manteniment de la xarxa del clavegueram

Ajuntament de Calella

Ajuntament de Calella

Calella, juntament amb Rubí, és el primer municipi de Catalunya on s’ha implantat de manera definitiva el sistema de neteja avançada del clavegueram. Es tracta d’un model innovador que substitueix el sistema tradicional i les neteges preventives per neteges concretes, més sostenibles i eficaces. L’objectiu és el de reduir la petjada hídrica i la de carboni.

El sistema ja ha inspeccionat de manera experimental al voltant de 600 quilòmetres de la xarxa de varies comarques barceloneses i el temps que ha estat en proves ha permès demostrar grans avantatges en eficiènciade les operacions.

Captura vídeo TV3

Captura vídeo TV3

La neteja avançada permet assegurar un millor estat de conservació de la xarxa, modificant els períodes de neteja i optimitzant els costos de manteniment en funció de les característiques i necessitats de la xarxa.

Aquest model avançat permet efectuar un estudi amb càmeres perxes i mòbils, entre d’altres sistemes d’informació geogràfica, mitjançant les quals es pot definir on i com realitzar cada actuació. D’aquesta manera es substitueix el sistema tradicional i les neteges preventives que es duen a terme al llarg de tota la xarxa, per neteges concretes que realment són necessàries.

Captura vídeo TV3

Captura vídeo TV3

Fins ara el manteniment del clavegueram era una tasca cara, feixuga i arriscada pels treballadors que havien de baixar al subsòl. L’Ajuntament de Calella aposta per la millora del clavegueram enfocant el manteniment de la xarxa cap a bones pràctiques que permetin obtenir una millor eficiència, sostenibilitat i transparència.