El PSC i ICV-EUiA pacten formar govern a l’Ajuntament de Palafolls

Juan A. Osorio (ICV-EUiA)

Valentí Agustí (PSC)

Després de llargues converses el govern municipal de Palafolls serà compartit entre el PSC i ICV-EUA. Els ecosocialistes entraran a formar part del govern dels socialistes sorgit de les urnes el passat mes de maig. Amb l’entrada d’Iniciativa el govern passarà a tenir majoria. Precisament l’alcalde de Palafolls, el socialista Valentí Agustí, destaca que el govern municipal aconseguirà estabilitat davant aquesta legislatura difícil, i que ho farà amb el que ha considerat com a pacte natural, segons ha informat Radio Palafolls.

Per la seva banda, el regidor d’iniciativa, Juan Andrés Osorio, destaca que cal afrontar els temps de crisi amb un govern fort, i considera que el millor govern és el progressista i d’esquerres. L’ecosocialista considera aquest pacte és hereu del que va governar Palafolls a principis dels 80, entre el PSC i el PSUC. El regidor d’Iniciativa s’encarregarà de les regidories de Joventut, Pagesia i compartirà la de Medi Ambient, amb el socialista Josep Rueda. Osorio a més serà el tercer tinent d’alcalde.

Per dur aquestes tasques, Osorio demanarà excedència a la seva feina i passarà a tenir dedicació exclusiva a l’Ajuntament, mantenint el despatx a la nova masia de Can Batlle, ja que s’implicarà en les activitats dels més joves.

Tant Agustí com Osorio han destacat el paper de les seves militàncies en el pacte de govern formalitzat aquesta setmana. Cal recordar que les relacions entre les dues formacions es van deteriorar en les passades eleccions municipals, fins el punt d’excloure qualsevol opció de pacte post electoral.

Diferències superades

Agustí reconeix diferències personals amb Osorio, però que han quedat superades per les motivacions polítiques. Per la seva banda, Osorio explica que en època electoral sempre hi ha més pressió i que ara s’han superat les diferències per tal de sumar i no dividir.

Passades les eleccions municipals els socialistes van formar govern en solitari i minoria després de perdre la majoria absoluta. Davant d’això van començar converses amb la resta de partits amb la voluntat d’aconseguir una majoria més amplia que li permetés governar el municipi amb estabilitat.

Amb el pacte de govern amb Iniciativa, els socialistes asseguren que s’ha fet el pacte més realista possible, tot i que assegura que d’altres formacions s’havien interessat en entrar al govern.

En el ple municipal del proper dijous es podria fer oficial l’entrada d’Iniciativa al govern de Palafolls.

Text: Radio Palafolls – Edició: JFG