Salut confirma el tancament de l’ABS de Tordera durant l’horari nocturn

El Servei Català de la Salut ha comunicat que a partir del proper 17 d’octubre entrarà en funcionament el nou model d’atenció continuada a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Tordera. Aquest nou model estableix que l’ABS estarà obert cada dia, de dilluns a diumenge, inclosos tots els festius de l’any, de 8 h a 21 h. Segons informa el Servei Català de la Salut, des de les 20 h fins les 8 h de l’endemà, tots els usuaris que necessitin assistència sanitària urgent hauran de trucar al telèfon d’urgències 112 o al 902 111 444 per informació sanitària.

Amb la trucada es mobilitzarà el recurs més adient a les necessitats assistencials del pacient: s’atendrà l’usuari per telèfon, es desplaçarà un metge al domicili del pacient o bé s’activarà l’ambulància bàsica o medicalitzada en cas que sigui necessari un trasllat al centre sanitari més adequat a la patologia.

Els usuaris que ho prefereixin podran ser atesos directament al Punt d’Atenció Continuada (PAC) de l’Hospital Comarcal de Blanes.

Aquest nou model s’estableix a partir d’un estudi de l’activitat nocturna realitzat pel Departament de Salut durant el mes de setembre a l’ABS de Tordera. Segons aquest estudi, l’atenció sanitària a la població s’ha portat a terme sense cap incidència remarcalbe i s’ha donat solució a totes les petiticions. L’estudi conclou que en algus casos s’ha millorat en accessibilitat i temps efectiu de resposta, com es demostra en l’increment de la visita domiciliària i el trasllat directe al centre amb capacitat de resolució.

Finalment, tal com ha assenyalat el Servei Català de la Salut, l’activitat ordinària, inclosa en l’horari habitual diurn de l’ABS, es continuarà prestant en els mateixos centres i horaris que actualment.