Tordera acull demà la 3a Fira del Conte

Cartell de la Fira del Conte

Cartell de la Fira del Conte

La regidoria de Promoció Econòmica ja té a punt la tercera edició de la Fira del Conte de Tordera que se celebrarà dissabte, 24 d´octubre.

A través d’aquesta mostra es vol contribuir a la sensibilització de la lectura del públic infantil i juvenil a través d´eines com els contes i els àlbums il•lustrats, així com també posar a l’abast dels visitants una oferta lúdica que doni a conèixer autors i il•lustradors catalans.

Un any més, el proper dissabte, la plaça de l’Església i el seu entorn s’habilitarà amb l’objectiu de convertir-lo en un espai de trobada per a llibreters i il•lustradors d’arreu, juntament amb altres espais d’animació des d’on es realitzaran actuacions lúdiques diverses amb l’objectiu de convertir-lo en un marc singularitat, qualitat i dinamisme.

La Fira comptarà aquest any amb la presencia de nou editorials, que a través d’activitats lúdiques com conta-contes i tallers, presentaran les seves novetats al públic familiar. També participaran a la fira les escoles, entitats i empreses del ram educatiu de Tordera, que s’han volgut sumar a la iniciativa organitzant novament lectures en veu alta, espectacles de teatre i tallers d’animació i creativitat infantils.

En aquest sentit, la Biblioteca de Tordera serà present també a la Fira, amb l’espai de lectura infantil, sota la porxada de l’Ajuntament, on els nens i nenes que visitin la fira podran llegir i dibuixar còmodement.

PROGRAMACIÓ

10.30 h:
* Lectura en veu alta  amb les escoles de Tordera: La Roureda, Vedruna, Ignasi Iglésias, Institut de Tordera. A les escales de l’església.
* Presentació i il·lustració de “L’home més fort del món”, amb Takatuka Editorial (a partir de 4 anys). A l’espai Tallers.
* Conta conte il·lustrat “La visita de la Valentina, amb Edicions Casablanca (a partir de 3 anys). A l’escenari

11.00 h:
* Presentació “Contes Cuscusians”, amb l’Editorial Los Cuscusianos (a partir de 5 anys). A l’espai Tallers
* Conta contes “Un conte ben embolicat”, amb l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot. A l’escenari.

12.00 h:
* Taller “Descobreix els teus talents”, a càrrec de la Fundació Creativació (a partir de 8 anys). A la zona tallers.
* Conta contes “Formigues a la cuina”, amb l’Editorial Piscina, un petit oceà (a partir de 4 anys). A l’escenari.

12.30 h
* Conta contes il·lustrat “Miriam, de somiatruites a rodamón”, amb Ruth Rodriguez i Miquel Cazaña (a partir de 4 anys). A l’escenari.

16.00 h:
* Lectura en veu alta amb l’escola Vedruna de Tordera. A les escales de l’església
* Presentació / conta contes “La caixa del port”, amb la torderenca Gemma Martí. A l’escenari.

16.30 h:
* Espectacle “El gran llibre de les històries imaginades de les tradicions”, amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA (a partir de 4 anys). A l’escenari
* Taller “El drac emocionat”, amb el Centre de psicologia i logopèdia El Camí (de 4 a 6 anys). A l’espai Tallers

17.30 h:
* Conta contes “La increible història del nen menjaparaules”, “El pirata de les estrelles” i “Tristània imperial”, a càrrec de Babulinka Books (a partir de 4 anys). A l’escenari.
* Presentació de “Tunga Petitunga”, amb Mar Pavón i Pagès Editors (a partir de 6 anys). A les escales de l’Església.
* Taller “Descontant contes”, a càrrec de La Regadora (de 6 a 10 anys). A l’espai Tallers.

18.00 h:
* Espectacle d’obres xineses: El Patufet, amb l’Escola Educació especial Les Aigües de Mataró. Al Teatre Clavé.

19.00 h:
* Música i diversio fi de festa “Balla, canta i riu”, a càrrec d’El pot petit.

Durant tot el dia també hi haurà partides del “Guspira”, el joc dels correfocs, a vàrrec de Jordi Torras i Taller de Llaminadures (a partir de 3 anys). També, els expositors organitzaran tallers i jocs a les seves parades. Durant la tarda, l’Associació de narradors i narradores explicarà “Històries a cau d’orella, de tu a tu”. També, la Biblioteca de Tordera muntarà sota la porxada de l’Ajuntament l’espai de lectura infantil, on els nens i nenes podran llegir i dibuixar de manera més còmode.

La Fira del Conte s’organitza amb la col·laboració de les empreses i entitats locals: Llibreria Núria, Llibreria Tordera, La Regadora, El Camí centre de Psicologia i Logopèdia, Associació de Comerciants Tordera Centre, Fundació Teatre Clavé i Ràdio Tordera.