Pineda va tancar l’exercici de 2010 amb 17,3 milions de deute

El govern municipal de Pineda de Mar ha fet públic avui el resultat econòmic municipal de l’any passat. L’alcalde de Pineda ha informat, en roda de premsa, que el resultat de la liquidació del pressupost del 2010 dóna un balanç positiu de 2.200.000 euros. L’Ajuntament de Pineda va ingressar l’any passat 34.100.000 euros i en va gastar 31.900.000. Segons Xavier Amor, aquest balanç positiu ha permès reduir en un 35% el “dèficit històric” de l’Ajuntament passant de 4 a 2,5 milions.

L’alcalde també ha destacat la reducció de l’endeutament municipal dels 21 milions del 2007 als 17,3 milions, a finals de 2010. “La capacitat d’endeutament s’ha reduit del 99% al 59,8%” i ara el govern “estudiarà si es poden finançar noves inversions” ha dit Xavier Amor.

L’alcalde ha dit que s’ha aconseguit millorar la situació econòmica de l’Ajuntament, “en aplicació del pla de sanejament dels comptes municipals”, i per “l’esforç en la reducció de despeses”. Amor ha enumerat la reducció en retribucions del personal municipal i càrrecs polítics, l’optimització de recursos, la reducció d’activitats no bàsiques, la renegociació de contractes i l’aplicació d’un pla d’estalvi energètic, entre d’altres “mesures d’estalvi”.

L’alcalde de Pineda ha agraït l’esforç de la ciutadania que “també s’ha apretat el cinturó” davant de la reducció de despeses del consistori.

Per la seva part, el regidor d’Hisenda, Antoni Abad, ha destacat “l’esforç de gestió acurada, del dia a dia, durant el 2010” que s’ha traduït, segons ha dit, en un “estalvi important” per redreçar l’economia municipal, “reduint l’endeutament”.  Tot i això, Abad ha comparat la situació municipal amb un tren “que no pot frenar de cop”. Tan l’alcalde Amor com el regidor Abad han recordat el compromís del PSC, durant la campanya electoral, de  “no incrementar la pressió fiscal”. “Ara es busca incrementar els ingressos per altres vies com potenciar l’obertura de noves empreses i la revisió dels padrons, entre d’altres”.

El regidor d’Hisenda, Antoni Abad, el primer tinent d’alcalde, Santiago Macip, i l’alcalde pinedenc, Xavier Amor, han comparegut en roda de premsa per donar detalls del tancament econòmic de l’any passat.  Prèviament, aquest matí s’ha reunit la comissió especial de comptes de l’Ajuntament en la qual govern i oposició han compartit el tancament dels comptes del 2010 que s’hauran d’aprovar en un pròxim ple. L’Ajuntament de Pineda ha de presentar els comptes del 2010 abans del pròxim 15 d’octubre.

Text: www.radiopineda.com