Remodelació a Malgrat de la passera que connecta el barri Palomeres sota l’N-II

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Un pas accessible per a vianants connectarà el barri de Can Palomeres, dividit per la carretera N-II. Les obres han començat aquesta setmana i obliguen a tallar el trànsit de vehicles a l’accés a Malgrat per l’N-II en direcció Barcelona.

El projecte preveu remodelar l’actual pas sota la carretera N-II, fet amb esglaons. L’objectiu és remodelar-lo i adaptar-lo  per fer un itinerari de vianants adaptat que compleixi la normativa vigent en matèria d’accessibilitat i no discriminació d’ús dels espais públics. Els desnivells existents es salvaran amb rampes. El projecte també preveu la remodelació d’alguns serveis existents com l’enllumenat públic, la xarxa de drenatge i la de reg, així com també tasques d’enjardinament al voltant del pas.

Les obres les porta a terme l’empresa Obres Ortuño SL i tenen un cost de 222.000 euros, un 21% menys del licitat inicialment. Es preveu que l’obra es porti a terme en 2 mesos i mig, aproximadament.

La Policia Local informa que les obres obliguen a fer-hi restriccions al trànsit a la zona. Des d’ahir dijous, l’accés a Malgrat des de la carretera N-II, en direcció Barcelona, no es pot fer a través del pas sota l’N-II, a l’alçada de Can Palomeres. La Policia Local ha habilitat un itinerari alternatiu -senyalitzat a l’N-II- a través de l’avinguda de Colom.

El regidor d’Obra Pública i Serveis, Óliver Sánchez-Camacho, considera que aquesta obra és «una millora substancial per als veïns de Can Palomeres nord. Aquesta actuació, de gran importància, permetrà que les persones gaudeixen d’una millor accessibilitat a la resta del municipi; d’aquesta manera millorem, en part, la qualitat de vida dels veïns», ha explicat el regidor.