El PSC pacta amb JuntsxMalgrat per formar govern

Joan Mercader i Carme Ponsa / Foto Facebook de Junts per Malgrat

Joan Mercader serà l’alcalde i Carme Ponsa primera tinent d’alcalde / Foto Facebook de Junts per Malgrat

El PSC de Malgrat de Mar formarà govern municipal amb JuntsxMalgrat, la formació que lidera Carme Ponsa. D’aquesta manera els socialistes s’asseguren la majoria absoluta en el plenari de l’Ajuntament ja que entre els dos grups sumen nou regidors (sis del PSC i tres de JuntsxMalgrat).

Segons l’acord al que han arribat les dues formacions -presentat aquest dimarts al migdia en roda de premsa- Joan Mercader serà l’alcalde i Carme Ponsa la primera tinent d’alcalde. Ponsa, a més, tindrà les regidories de Turisme i Comerç, Indústria i Pagesia i Recursos Humans i Règim Intern. Miquel Ángel Ruiz, el segon a la llista de JuntsxMalgrat, serà el regidor d’Esports i Mercats i Mireia Castellà, la número 3 serà la responsable d’Urbanisme i la cinquena tinent d’alcalde.

Els eixos del pacte són la creació d’una base nàutica, la revisió del Pla de Mobilitat, la construcció del tram zero de la riera, l’obertura de l’Avinguda de Barcelona i Mediterrània, el projecte de museització de les mines de Can Palomeres i la redacció d’un pla estratègic de comerç local, entre altres.

Resultat de les eleccions municipals a Malgrat de Mar / (Cliqueu a sobre del gràfic per ampliar-lo)

Resultat de les eleccions municipals a Malgrat de Mar / (Cliqueu a sobre del gràfic per ampliar-lo)

Per altra banda, el pacte inclou que els acords “es portaran a terme sempre i quan no es posi en risc l’economia del municipi i seguint els principis d’una bona gestió econòmica”.

Joan Mercader ha explicat durant la roda de premsa que el PSC ha parlat amb tots els partits “menys amb la CUP, que ja van dir que es mantindrien a l’oposició, i ERC que no ens ha contestat a la trucada”. Mercader ha afegit que “aquest és un pacte de poble que expressa la voluntat de la majoria dels malgratencs i malgratenques”.

Pel que fa a la possibilitat de formar govern amb ERC, CUP i CiU, Carme Ponsa ha dit que “és un tema que ni tan sols hem arribat a valorar dins l’executiva de JuntsxMalgrat”.

Text: Ona Malgrat