Ajuntament i ciutadania col•laboren a Calella per aconseguir una ciutat més segura

Oficina de la Policia Local de Calella / Ajuntament de Calella

Oficina de la Policia Local de Calella / Ajuntament de Calella

L’aplicació mòbil «botó vermell» per a telèfons mòbils intel·ligents, endegada per l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Calella el passat mes de novembre, per treballar conjuntament policia i ciutadania per una ciutat més segura, ha tingut una acceptació molt positiva, ja que ja s’hi ha adherit 150 establiments de la ciutat.

«Botó vermell» va destinada al sector econòmic de la ciutat: comerços, hotels, restaurants, etc. permet avisar de manera ràpida i discreta a la Policia Local en cas d’emergència. Es tracta d’una alarma molt silenciosa i amb un únic toc a la pantalla del mòbil, una persona (corresponent a un establiment), que, prèviament, s’hagi donat d’alta del servei, pot avisar a la Policia Local d’una situació d’emergència. Precisament, aquest cap de setmana passat, s’ha resolt un cas real amb èxit gràcies a aquesta aplicació. El “botó vermell” no te cap cost econòmic ni per l’Ajuntament ni pels usuaris.

També en aquest marc de col·laboració entre policia i ciutadania, al mes de setembre, es va presentar la posada en funcionament d’un nou sistema d’avisos a través d’sms per tal que la Policia Local pogués emetre alertes a comerços, restaurants, hotels i bancs i, fins a dia d’avui, s’han emès més de 200 sms.

Aquestes accions de treball conjunt entre ciutadania i policia, endegades per l’equip de Govern municipal, formen part de la voluntat d’aconseguir que Calella sigui una ciutat més intel·ligent i segura per viure.