L’Ajuntament de Malgrat reforma les aules de Formació Professional de l’institut per implantar un nou cicle

 l'alcaldessa, Conxita Campoy, regidors i tècnics, acompanyats del director del centre, durant una visita a l'institut per conèixer el resultat de les obres.

l’alcaldessa Conxita Campoy, regidors i tècnics, acompanyats del director del centre, durant una visita a l’institut per conèixer el resultat de les obres. / Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha assumit el cost de les obres per distribuir els espais de l’Institut Ramon Turró i Darder destinats a Formació Professional amb la idea que pugui acollir nous cicles de grau mitjà de la branca d’imtage personal. En total, el consistori hi ha destinat a les obres més de 41.000 euros.

L’Institut Ramon Turró i Darder va demanar la col·laboració de l’Ajuntament per adequar els espais del centre, on s’imparteix la Formació Professional, amb la idea que poguessin acollir un cicle de grau mitjà d’Estètica. D’aquesta manera, el consistori va assumir un projecte per distribuir els espais ocupats anteriorment pels cicles de Mecànica i convertir-los en dues aules noves i un magatzem. A més, aquests espais s’han dotat de tres finestres de nova creació, una porta per al magatzem i una porta d’emergència que era inexistent a les instal·lacions.

A més, s’han creat desguassos per als rentamans i connexions al clavegueram que no hi havia. Aquestes obres les va portar a terme l’Ajuntament a través d’un pla d’ocupació, atorgat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), dels treballadors dels Serveis Municipals i també amb empreses externes especialitzades en determinades tasques com la fusteria, l’electricitat, fontaneria i l’alumini.

L’alcaldessa, Conxita Campoy, ha explicat que el consistori es va oferir a finançar aquestes obres necessàries per posar en marxa a Malgrat un nou cicle formatiu. L’alcaldessa ha detallat que l’Ajuntament va signar un conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per assumir aquestes obres i aquestes van començar sense que el govern català hagués rubricat aquest acord. «Vam començar les obres sense que la Generalitat hagués signat l’acord. Després van fer públic que el cicle formatiu d’Estètica no es podia posar en marxa l’any 2014-2015 per un tema de legislació», ha detallat.

L’alcaldessa ha afegit que «me n’alegro que l’Ajuntament fes aquesta obra perquè era necessària, però ha estat un engany de la Generalitat perquè davant la falta d’espai que pateix el centre els ha anat molt bé». En aquest sentit, Conxita Campoy ha explicat que en l’actualitat les dues aules que s’han reformat són utilitzades pel centre per altres usos, ja que el centre no disposa d’aules suficients per a la seva activitat.

El director de l’institut Ramon Turró, Jaume Carles, ha explicat que «els nous cicles formatius de grau mitjà d’Estètica i Bellesa no s’han pogut posar en marxa aquest curs escolar 2014-2015, com era el compromís inicial del Departament d’Ensenyament, per una qüestió legislativa». El director ha afegit que «en principi la intenció és que aquests cicles es puguin impartir en el proper curs 2015-2016».