Planten 44 arbres al carrer de Roger de Flor de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

El Servei Municipal d’Espais Verds de l’Ajuntament de Malgrat ha enllestit avui dimarts les tasques de plantació de 44 arbres al carrer de Roger de Flor.

S’han substituït 32 moreres de paper que no havien funcionat bé per 33 acàcies, i a l’altra vorera, s’hi ha plantat 11 tipuanes.

El cap de l’esmentat servei, Carles Garcia, ha explicat que s’ha substituït l’arbrat del carrer de Roger de Flor, perquè les 32 moreres de paper «no han donat els resultats esperats d’aquesta espècie, amb creixements i capçades irregulars que no han proporcionat les ombres desitjades. A més, han provocat cada any una gran quantitat de fruits, força molestos sobre les voreres, durant els mesos d’estiu», ha afegit Carles Garcia. 

Les moreres s’han substituït per 33 acàcies, en concret una varietat sense punxes. Aquests arbres tenen capçades verticals i penjants amb unes fulles d’un verd intens, formades per petits folíols que durant els mesos de tardor, canvien a un color groguen abans de caure. A més, fan un fruit sec en forma de llegum.

Els treballs de substitució, que s’han enllestit avui, han consistit en la tala i arrabassament de les soques, incorporació d’una part de terres noves i la plantació dels arbres. Més endavant està previst millorar el sistema de reg per degoter.

El regidor d’Obra Pública i Serveis, Joan Mercader, ha manifestat que «l’ampliació de la plantació dels arbres als dos costats del carrer compleix amb l’objectiu de crear una rambla d’arbres que connecti amb la que ja hi ha a l’avinguda dels Països Catalans, tal i com ens aconsellava el Pla Director d’Espais Verds».